Double creme

Jeg har forgæves gennemsøgt internettet for at finde en opskrift på, hvorledes man selv kan lave double cream.

Jørgen
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Der er ikke noget hokus-pokus mht. double cream. Man tager mælken og kører én gang gennem mælkecentrifugen, så har man single cream, som man så tager og kører gennem centrifugen én gang til, så har man doublecream. Om man lige rammer 48% afhænger dels af fedtindholdet i sødmælken, dels af hvordan man regulerer dippedutterne på centrifugen og dels af temperaturen og den tid der er gået siden malkning -- resultatet kan sagtens blive forskelligt med samme besætning og samme indstilling på samme mejeri fra gang til gang...
Sådan en mælkecentrifuge behøver ikke at være meget større end en nilfisk støvsuger fra 60'erne og er let at betjene, så hvis man er helt syg for at få double cream, kan man jo købe en second hand centrifuge.

Kas
Aha, javel. Og her troede jeg man blot kunne filtrere fløden så det der
blev tilbage i filtret var "federe". Ovenikøbet havde jeg spurgt MD dels om
der blev lavet double creme i Danmark hvilket MD benægtede dels om man selv
kunne lave det. Her var svaret lige så nigativt ikke en gang en forklaring
på hvordan man mejerimæssigt fremstiller det fik jeg fra MD. Fik blot en
henvisning til Karolines køkkken som jeg surgte om man kunne lave double
cream ved blot at filtrere fløden. Jo, svarede den flinke karoline pige,
det mente hun da nok man kunne.

Konlution UG+S til Klaus for flot svar.

Jeg vil nu forsøge at finde et økologisk mejeri som evt, laver eller måske
kan inspireres til at lave double cream. - Selv om det naturligvis afhænger
af salgsmulighederne.

Mvh. - Jørgen
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis