montage af kipafbryder

Hejsa....

Er der ikke en som kan fortælle en klovn som mig, hvordan man monterer en kipafbryder uden at springe 10000 sikringer:-)))

på forhånd tak
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hvis du med kipafbryder mener en afbryde,r der monteres på en ledning, der går fra en stikkontakt og til en brugsgenstand, er metoden den, at du klipper den ene leder over og monterer afbryderen på de to ender, du nu har.

Er det ikke sådan en afbryder, så må du beskrive lidt nærmere, hvilken afbryder det drejer sig om. Evt. hvad den skal bruges til.

 


fase
det er en afbryder som skal bruges til at slukke og tænde lamperne på loftet, tror det hedder en kipafbryder, hvor man trykker og så hopper den tilbage igen, troede bare man førte nul til nul, og fase til fase, men nejjjj.......
En kip afbryder tænder ikke direkte lampen men sætter spænding på et kip relæ der så kipper og hhv tænder og slukker lampen.

Det er svært lige at råde dig når man ikke ved hvad du står med af ledninger.

Man kunne gætte på at du er ved at udskifte en kip afbryder og nu står med to kabler eller rør med hver to ledninger i. Hvis det er tilfældet samler du de to blå i en samlemuffe og sætter de to andre ledninger i hvert sit hul på kontakten. Men det er jo bare et gæt :-)

Hilsen,
Jo det er næsten rigtigt. Du forbinder nul med nul og de to sidste ledninger forbunder du til kipafbryderen. Det kræver selvfølgelig, at du har et kiprelæ til at tænde lyset, ellers virker det ikke (eller kun medens du holder afbryderen aktiveret). Dit kiprelæ skal også være til den spænding, som du har mellem den fase, tænder med og nul.

fase
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis