montage af kipafbryder

 Følg tråden
sv86
sv86
Indlæg: 7
Postnr: 3310
sv86 sv86
Hejsa....

Er der ikke en som kan fortælle en klovn som mig, hvordan man monterer en kipafbryder uden at springe 10000 sikringer:-)))

på forhånd tak
S. fabrin
S. fabrin
Indlæg: 7119
Postnr: 4400
S. fabrin S. fabrin

Hvis du med kipafbryder mener en afbryde,r der monteres på en ledning, der går fra en stikkontakt og til en brugsgenstand, er metoden den, at du klipper den ene leder over og monterer afbryderen på de to ender, du nu har.

Er det ikke sådan en afbryder, så må du beskrive lidt nærmere, hvilken afbryder det drejer sig om. Evt. hvad den skal bruges til.

 

fase
sv86
sv86
Indlæg: 7
Postnr: 3310
sv86 sv86 Trådstarter
det er en afbryder som skal bruges til at slukke og tænde lamperne på loftet, tror det hedder en kipafbryder, hvor man trykker og så hopper den tilbage igen, troede bare man førte nul til nul, og fase til fase, men nejjjj.......
GDS-Elektro
GDS-Elektro
Indlæg: 137
Postnr: 5462
GDS-Elektro GDS-Elektro
En kip afbryder tænder ikke direkte lampen men sætter spænding på et kip relæ der så kipper og hhv tænder og slukker lampen.

Det er svært lige at råde dig når man ikke ved hvad du står med af ledninger.

Man kunne gætte på at du er ved at udskifte en kip afbryder og nu står med to kabler eller rør med hver to ledninger i. Hvis det er tilfældet samler du de to blå i en samlemuffe og sætter de to andre ledninger i hvert sit hul på kontakten. Men det er jo bare et gæt :-)

Hilsen,
S. fabrin
S. fabrin
Indlæg: 7119
Postnr: 4400
S. fabrin S. fabrin
Jo det er næsten rigtigt. Du forbinder nul med nul og de to sidste ledninger forbunder du til kipafbryderen. Det kræver selvfølgelig, at du har et kiprelæ til at tænde lyset, ellers virker det ikke (eller kun medens du holder afbryderen aktiveret). Dit kiprelæ skal også være til den spænding, som du har mellem den fase, tænder med og nul.
fase
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.