Spjæld på emhætte

 Følg tråden
fdlg
fdlg
Indlæg: 206
Postnr: 4600
fdlg fdlg
Hej
I vores nye hus har vi konstateret en lidt irriterende ting under stormen i de sidste dage... Det blæser ind gennem emhætten og også de 2 gamle udluftningskanaler (som vi overvejer om man ikke kan lukke da der er udluftning i de nye vinduer?). Men kan man ikke sætte en eller anden form for spjæld på dem så der kun kan blæses ud og ikke ind?

Vi kan ikke være de første der har det problem:-) Så kender i noget smart?
Mvh Frederik
hpox
hpox
Indlæg: 4759
Postnr: 8250
hpox hpox
Går kanalerne ud gennem væggen eller taget?

Man skal gøre sig klart hvordan den naturlige ventilation virker i et hus inden man begynder at afblænde noget som helst. :o)

Lodrette ventiler gennem taget virker som en skorsten, som udsugning, (som oftest)
De vandrette i væggene virker lidt som vinden blæser, altså om de er i vindsiden eller læsiden af huset.

Men det er en mulighed at monterer manuelle klapventiler i de lodrette. Og der findes div. afskærmning til de vandrette.

Googl på DUKA
fdlg
fdlg
Indlæg: 206
Postnr: 4600
fdlg fdlg Trådstarter
Emhætten går op gennem loftet og de 2 kanaler gennem væggen (som bare er et hul i væggen med en tynd plastic klap for...)

Mht emhætten, findes der så ikke noget så man undgår at der komme luft ind, men kun ud når den kører?

De 2 kanaler, de stammer nok tilbage fra huset opførelse, i 70'erne, de ser ihvertfald sådan ud, den ene er tilstoppet med gamle viskestykker så dem der boede der før har åbenbart også haft problemer med træk, men lavet en lidt mere simpel løsning:-)

Er behover for frisk luft ikke dækket af de ventiler der er i vinduerne (og som altid står åben...) eller skal de være der? og kan man så få en bedre system så de kan lukkes helt af når det er koldt og man ikke skal lufte ud.
Maskinmesteren
Maskinmesteren
Indlæg: 58
Postnr: 8960
Maskinmesteren Maskinmesteren
Hej,

Prøv at google returklap. Kan se at bl.a. Skousen m.fl. har dem.
Der fulgte en med vores emhætte som jeg har er monteret på afgangen fra den eksterne ventilatorbox der sidder på loftet. Når det stormer voldsomt kan den godt stå og klapre en lille smule.
fdlg
fdlg
Indlæg: 206
Postnr: 4600
fdlg fdlg Trådstarter
Tak, første link på google var til Siemens til den emhætte vi har, hvor der står at det er medleveret, kan være jeg lige skal tjekke om der sidder et som ikke virker ordenligt...
Steensen
Steensen
Indlæg: 1112
Postnr: 8700
Steensen Steensen
Ved man kan få sådan en roterende fætter til at sætte på "skorstene"/Aftrækket, men det er til lodret monterede, der går ud igennem taget.
De har den effekt, at når det blæser, så kommer der ekstra sug i systemet, men det er trods alt bedre end at det blæser ind i gennem em-hætten.

De vandrette ved jeg ikke med.

 

hpox
hpox
Indlæg: 4759
Postnr: 8250
hpox hpox
Hvorvidt det er nødvendigt med de to gamle ventiler i nurværket er jo svært at sige.

Men helt at fjerne dem vil vel være dumt. Frisk luft siges jo at være sundt og kan man få den leveret i direkte i stuen slipper man jo at gå ud i vejret efter den. .o)

Hvis de kan lukkes fra indv. side er det det. Dog med risiko for kondens, som kan forhindres ved at proppe dem med mineraluld samt forsegle på indvendig side med en dampspærre.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.