terrazzogulv

 Følg tråden
Tråden er låst
jappe
jappe
Indlæg: 1
Postnr: 3700
jappe jappe

hej,       håber nogen kan guide mig- har et gammelt koldt terrazzogulv i mit badeværelse( i
             stueetagen over opvarmet kældër ). Kan jeg få skåret riller i terrzzoen og så lægge
             pexrør til centralvarmen- derefter spartle og vådrumssikre og til slut lægge fliser 
 


 

hpox
hpox
Indlæg: 4759
Postnr: 8250
hpox hpox
Det kan du måske godt. Men det duer ikke. :o)
Og der er heller ingen videre idé i det.

Et terrazzolag er normalt et tyndt lag knust marmor + cement ovenpå et slidlag af sand og cement.

Op med slid- og terazzolaget, udlæg et armeringsbet hvorpå varmeslangerne fastgøres, dernæst udlægges slidlag med fliser på toppen.
Det er princippet.
Det er muligt at der skal gøres noget særligt, primning eller lign., eller rustfast armering, såfremt armeringsnettet udlægges direkte på det eksisterende betondæk/overflade.
Runeakb
Runeakb
Indlæg: 30
Postnr: 2860
Runeakb Runeakb
Du skal ikke være bange for at fjerne terrazzolaget. Jeg så det som en stor udfordring, men det tog en time for et badeværelse på fire kvm. Tykkelsen af terrazzolaget kan selvfølgelig variere, nogle steder var mit terrazzolag kun 1 cm tykt! Dit kan selvfølgelig være tykkere.

Bemærk, at hvis du bor i en etageegendom fra 1920-1950'erne, er der sikkert jerndragere under terrazzoen eller et par cm under betonlaget, som terrazzoen ligger på. Hvis disse jerndragere er begyndt at ruste, (kan ses ved at der er små revner i terrazzoen over jerndragerne), skal jerndragerne slibes og behandles med noget rustbeskyttelse, da du ellers vil kunne risikere, at de ruster videre, og "skyder" din nye gulvbelægning løs. Hvis det er tilfældet, at terrazzogulvet har de revner, jeg skrev om, kan du undersøge med boligforeningen, om de går ind og dækker for det. Det gør mange foreninger.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.