Vurdering af overslag på tilbygning

 Følg tråden
Belucl
Belucl
Indlæg: 50
Postnr: 9000
Belucl Belucl
Hej,
vi har længe drømt om, at bygge en 1. sal på vores hus. Nu har vi fået lavet skitsetegninger og fået to overslag fra samme firma. Det ene overslag er på ny overetage samt ændring af stueetagen, det andet blot på overetagen samt den ændring det kræver for at lave trappeopgang til 1. salen. Jeg håber, at der er nogen som kan hjælpe os med en vurdering af det overslag vi har fået idet der kun er en forskel på 100.000 excl moms, og kan det virkelig passe?

Første overslag lød på 1.050.000 excl moms for ny overetage med seks tagkviste (1950'er stil), samt to vinduer i hver gavl, to børneværelser á 13 kvm, et soveværelse á 20 kvm med walk in á 13 kvm samt et badeværelse á 6 kvm, loft til kip i overetagen med undtagelse af de to børneværelse hvor der ville blive lavet en hems over med "opgang" uden for værelserne. Derudover ville der nedenudner skulle etableres gulvvarme i spildgang samt halvdelen af køkkenalrummet ( der hvor der skal være klinker), samt laves en dobbelt terassedør ud fra køkkenalrummet. Ændringerne i stueplan betød også, at der skulle laves en væg mellem køkkenalrum og dagli' stue samt flyttes en væg for at gøre køkkenet størrere. Overslaget var desuden inkl. nye gulvbelægninger i spildgang og køkkenalrum er afsat til 200 kr/m² + m.

Andet overslag lyder på 950.000 excl. moms, og gælder kun overetagen ( som beskrevet ovenfor dog uden to vinduer i hver gavl) samt den ændring som trappen ovenpå kræver dvs. at flytte en væk 80cm. samt fikse gulvet men ikke ngoet med gulvvarme, kun fikse gulvet der hvor trappen nu skal være.

Hvad mener I? Vi har ikke forstand på dette, men tænker lige i farten, at det er en meget lille forskel i pris i forhold til alt det som ikke skal laves alligevel.

Vil det være en ide, at få et overslag fra et andet firma, eller lyder de par overslag meget reelle?

På forhånd mange tak for hjælpen.

MVH Belucl
hpox
hpox
Indlæg: 4735
Postnr: 8250
hpox hpox
Det er lidt svært at overskue alle detaljerne, bla. hvad der helt præcis er ekstra i forhold til det billigste forslag. Men mange af omkostningerne er jo de samme uanset hvor meget der skal laves.

Skal ombygningen ske under telt?
Vil byggeperiodens længde måske blive den samme?
Al byggepladsetablering er nok det samme!

Bed om en opsplitning af overslaget? Hvis entreprenøren vil give jer den.

Endelig kan entreprenøren jo give jer det overslag der er mest fordelagtigt for hans indtjening.
(Altså formodentlig det mest omfattende).

Nu fortæller du ikke hvor skitsetegningerne kommer fra. Men hvad er den pågældende arkitekts vurdering?

Egentlig mener jeg at det der med overslag er noget pjat. Hvorfor beder I ikke om et almindeligt tilbud - fra flere forskellige entreprenører?
Hvis der mangler nogle materialespecifikationer så vælg nogle materialer. De kan altid laves om. Hvis der mangler oplysninger iøvrigt så lad tilbudsgiverne spørge?

Hvis I ikke har forstand på byggeri, så find en rådgiver af en slags. En med gode referencer, anbefalet af nogle mennesker I har tillid til. I har ca. en million at spille med - det handler om at få mest muligt for pengene. :o)


Belucl
Belucl
Indlæg: 50
Postnr: 9000
Belucl Belucl Trådstarter
Mange tak for hjælpen.

Planen er, at vi skal kunne bo i huset mens ombygningen sker, men ud over de detaljer jeg har beskrevet som værende forskellene er der ikke rigtig nogen. Vi har fjernet de to vinduer i hver gavl i håb om, at det ville rykke en smule ved prisen på overetagen, men er selvfølgelig klar over, at det ikke er så stor en post.
Det du skriver med, at vælge materialer, er det mht til gulv og klinker du mener, eller er det en specifikation af stikkontakter, hvor mange der skal være? Priserne er uden badeværelse og køkken (altså montering osv).
flemming.madsen
flemming.madsen
Indlæg: 76
Postnr: 3400
flemming.madsen flemming.madsen
Sørg for at få udarbejdet en detaljeret projektbeskrivelse af jeres ombygning. Ellers kan I reelt ikke se hvad overslag/tilbuddet dækker. I skal selvfølgelig også have et par sammenlignelige tilbud - og for at tilbuddene kan sammenlignes - skal forudsætningerne vær de samme.
Der er som nævnt stor forskel på hvilke materialer der vælges og også hvilke løsninger I gerne vil have.
Det har også indflydelse på prisen, hvis I skal kunne bo og benytte huset under byggeriet.
held og lykke med projektet.
hilsen Flemming

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.