Skæring af 45x45 klinker/fliser?

 Følg tråden
Juel
Juel
Indlæg: 863
Postnr: 4700
Juel Juel

Hejsa Alle

Jeg har købt nogle lækre gulv fliser/klinker (aner ikke hvad forskellen er), nå men de skal ligges diagonalt, så de skal jo skæres til langs kanterne, hvor finder man en fliseskærer der kan diagonalt skære 45x45 fliser, som ikke koster en bondegård? Og hvordan gør man overhovedet det? Skal de skæres normalt, ligger man dem jo langs en kant, og skærer, hvad gør man når de skal skæres diagonalt? Holder man dem så med hånden og kører saven imens? Er da lidt på bar bund her

Nogle der kan hjælpe lidt? 


 

Mvh

Morten

jenshøj
jenshøj
Indlæg: 2337
Postnr: 4800
jenshøj jenshøj
Når jeg har gjort det, har jeg bare tegnet op på flisen, hvor der skulle skæres, og så kørt dem gennem en billig vådskærer i fri-hånd. Ved fliser langs vægen, er det ikke voldsomt stort krav til præcision, da kanten dækkes af vægflisen/fodpanelet. Det er dog helller ikke noget større problem at skære præcist med fri hånd. F.eks. omk afløb osv.
slettegard
slettegard
Indlæg: 87
Postnr: 3320
slettegard slettegard
eller man kan lave en skabelon som flisen ligger i mens skabelonen føres frem langs landet på fliseskæren
ktm
ktm
Indlæg: 8651
Postnr: 4540
ktm ktm
Hvis du aldrig før, har skåret fliser, vil jeg da lige råde dig til at købe en pakke billige restfliser i et byggemarked, for at eksperimentere med disse, inden du øver dig på de, som skal bruges.
Jeg har en billig vådskærer, men bruger lige så gerne en vinkelsliber med en god skæreskive.
Husk, at hvis du er lidt ferm, kan du sagtens skære ud til gulvafløb og rør i øvrigt, UDEN at flække flisen. Du skærer i så fald fra bagsiden med din lille skæreskive og vinkelsliber. Det ser bedre ud end de grimme skæringer hele vejen på tværs, som man oftest ser.

Med venlig hilsen
ktm

 

Juel
Juel
Indlæg: 863
Postnr: 4700
Juel Juel Trådstarter
Mange tak for jeres gode råd og ideer, så vil jeg da finde mig en fliseskærer, eller en klinge til min vinkelsliber, sådan en kan jeg snilt skære lige med nemlig

Fedt med det forum her

Mvh

Morten

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.