Thermoglas energi varmkant osv

 Følg tråden
ktm
ktm
Indlæg: 8651
Postnr: 4540
ktm ktm
Jeg har 4 vinduer i min udestue, som jeg overvejer at skifte til disse moderne energirigtige typer.
Jeg er mig ikke bevidst, om jeg har oplevet sådanne energiruder, så derfor søger jeg her andres erfaringer.

Er det noget opreklameret fis i stil med meget andet vrøvl og sludder man bliver bundet på ærmet ang. grønne miljøtiltag?
Er der virkelig nogen forskel på oplevelsen, når man opholder sig i nærheden af vinduet om det er normal, gammeldags thermoglas, eller energirigtige thermoglas?
Eller er det noget man kun kan måle sig frem til?
Vil disse glas dæmpe varmepåvirkningen fra solen om sommeren?

Med venlig hilsen
ktm

 

PeterR
PeterR
Indlæg: 3635
Postnr: 4000
PeterR PeterR
Jeg kan ikke svare på det sidste, men der er ikke den samme kuldepåvirkning når du står i nærheden af vinduet. Stearinlysene blafrer ikke, varmen fra radiatorne cirkuleres ej heller så meget som før (nu har jeg skiftet til gulvvarme så jeg mangler ikke den manglende cirkulation).

Men der er ikke den store fidus ved mange små vinduer, gummi eller alusprosser. Det er¨på midten af vinduet der måles, langs kanten er der ikke dem lave U værdi.
Sendt fra min Commodore64
Hvorfor ikke købe en rigtig fed gammel motorcykel.
Se Min XSer her
Kik forbi www.yamahaxs650.dk
 
hpox
hpox
Indlæg: 4735
Postnr: 8250
hpox hpox
Det er klart at der er en væsentlig forskel på om der er ingen glas i vinduerne, enkeltlagsglas, alm. termoruder, lavenerfitermoruder, superlavenergiruder eller 3-lags superlavenergiruder.
Der er simpelthen varmeisoleringsevnen til forskel.

Det hævdes at det til enhver tid kan betale sig at udskifte en alm. termorude med en superlavenergitermorude. Forudsat at ruden sidder i et rum der opvarmes til 20 gr i hele fyringssæssonen.
Har ikke regnet på det!
ktm
ktm
Indlæg: 8651
Postnr: 4540
ktm ktm Trådstarter
Der er gulvvarme og til daglig er der vel en 15-18 grader, hvis jeg ikke kører med minishunten.
Der er 2 sider med små ruder a'la bondehusvinduer og i gavlen er det 4 "butiksruder" på 1,8 x 1,8 med ganske alm. gammeldags thermoglas, og det er dem jeg overvejer at udskifte, hvis jeg kan tro på, at det giver nogen reel forbedring.

Med venlig hilsen
ktm

 

S. fabrin
S. fabrin
Indlæg: 7091
Postnr: 4400
S. fabrin S. fabrin

Vinduer med klimaglas kan absolut anbefales. Det siger jeg fordi, jeg i stuen har vinduer med og uden klimaglas. På vinduerne med klimaglas hænger sneen fastfrossen (om vinteren), medens det på vinduet uden klimaglas ikke bliver siddende.
Klimaglasset giver også en bedre varme ved, at sørge for at varmen fra solen bliver i rummet. Det giver godt nok en høerej temperatur om sommeren, men det er absolut til at leve med.


 

fase
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.