Opsætning af gipsvæg

 Følg tråden
MortenX
MortenX
Indlæg: 72
Postnr: 2300
MortenX MortenX
Hej.

Jeg er i gang med at opsætte en indvendig gipsvæg med dørkam. Jeg har fået bygget skelettet op med stålskinner og stolper, og skal nu til at sætte 2-lag gipsplader på.

Jeg er dog kommet i tvivl om gipspladerne skal røre gulvet eller ej. Så vidt jeg kan læse skal de ikke røre væggene og loftet, hvor der derimod skal fuges, men hvad med gulvet? Jeg er lidt nervøs for om konstruktionen kan holde hvis pladerne ikke hviler på gulvet men løftes op på stolperne og fastgøres, så der er 5-10mm mellemrum fra gulv til gipspladerne. Men det bør jeg måske ikke være?

Gulvet er et massivt egetræsgulv (~20mm), vægge og loft er af armeret beton. Alle skinner er monteret med skruer pr. 600mm.

Så, bør gipspladerne hvile på gulvet, eller skal der være 5-10mm mellemrum mellem gulvet og gipspladerne når de sættes op?

Mvh.
Morten
Koluda
Koluda
Indlæg: 9307
Postnr: 4490
Koluda Koluda
Har ikke den store betydning, det er kun hvis den skal fuges tæt pga. lyd, man ville hæve gipspladerne fra gulvet, kan du bare gøre med det inderste lag, også lade yderste stå på gulvet.

Der er dog ingen problemer i at begge lag "hænger" på stolperne.
Wezio
Wezio
Indlæg: 1393
Postnr: 4040
Wezio Wezio
Jeg plejer at presse gipspladerne så tæt mod loftet som muligt, for at undgå for meget spartle/fugearbejde i samlingen mod gipsloftet. Nogle plader hviler på gulvet og andre " svæver" en centimeter eller halvanden.... Der kommer jo alligevel fodlister op bagefter

Indehaver af firmaet KV Sikring. Jeg sælger og installerer tyverialarmer, videoovervågning og adgangskontrol til private og erhverv. Jeg er bl.a. forhandler af Jablotron. Se mere på www.kvsikring.dk

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.