SKAL der bruges aflastning i forfradåser?

Eksemplet går på en forfradåse monteret i en gammel væg af massive planker. der er boret ud til dåsen i planken, installationskablet løber inde i planken i en boret kanal der munder ud lige under dåsen. Der er lige akkurat plads nok til kablet i kanalen, så det er derfor umuligt for kablet at ryge ud af dåsen, som en aflastning jo ellers skal forhindre. Med andre ord: Kablet er rigtig godt aflastet i planken, skal aflastningsringen så benyttes i dåsen?

Elektronikteknikeren
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
PS. Vi siger at det er et hypotetisk spørgsmål, i praksis skal en elektriker udføre det.

Elektronikteknikeren
Som jeg tolker reglerne, for kabelaflastninger, så SKAL du ikke benytte den medfølgende aflastning, men kan godt bruge en anden. Kablet skal blot aflastes, så det ikke påvirker klemmerne i stikkontakten. Så er kablet fastgjort i en boret kanal og det ikke kan trækkes ud, så er det ok.

 

hvorfor undlade den ? du kan da lige så godt være på den sikre side og smække den på.... (eller elektrikeren altså). Hvis du nu kommer til at flå dåsen med ud af muren fx så ville du jo ikke trække kablet med og så ville du stå med 240v strittende ud i rummet.
Hvis dåsen bliver hevet ud af vægen vil aflastningen ingen effekt have, få den jo kun virker mod træk i den anden retning

Elektronikteknikeren
er ret sikker på at aflastningen ikke ville kunne kende forskel på om du trække i kablet eller hiver i dåsen. men hvis kablet allerede sidder totalt fast i muren så vil den plastik dims selvf ikke yde meget modstand.
Er ret sikker på du skal bruge den medfølgende aflastning, hvis du skal følge producentens anvisninger.

rent praktisk set, så er der ret ligegyldigt hvordan du laver din aflastning, bare den virker. men skal det være lovligt, skal det være efter producentens anvisninger.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis