brændeovn - lugt

VI har fået ny nabo, og han bruger i modsætning til den gamle sin brændeovn.
han fyrer med gran, men problemet er, at vores huse (kædehuse) ligger ret tæt og vi kan lugte røgen i vores soveværelse.
Er der nogle der har nogle ideer og/eller tips om hvordan man undgår at røgen/lugten slår ned ?
Alle gode råd modtages.

telm
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg ville gætte på at en højere skorsten ville hjælpe, men det kommer meget an på de omkringliggende huse, træer, etc.
Jeg ved ikke om det hjalp dig lidt på vej.

Mvh
Lars

LG - Portugal
Hej Telm.

Det er ikke til megen hjælp, men vi har samme problem, her blot "lugten fra os selv".

Vores hus er U-formet - altså et længehus med en vinkel i hver ende. Yderst i længehuset har vi køkkenet med emhætte og tilhørende udsugning lige oven på taget. I den modsatte vinkel har vi vores soveværelse, og selvom vi vender mod vest med vinklerne og ligger tæt med udsigt mod vand med en del vind fra vest, der burde føre lugt fra emhættens udsugning væk fra huset og over til naboen wink, lugter vi tydeligt maden i soveværelset, når der f.eks. er lavet flæskesteg i køkkenet. Vi har aldrig fundet ud af hvorfor, og der lugter ikke i en stor stue der ligger mellem køkken og soveværelse eller andre rum i huset og altså i de 2 vinkler, og der er ikke luftventiler i soveværelset ligesom døren mellem stuen og soveværelset er lukket.

Vi fatter det ikke trods en del snusen på tag mv.

Mvh. JørgenE.

Mvh. JørgenE
det er uden nok mere et spørsmål om at HAN skal lærer at fyre rigtig i sin brændeovn. En korrekt fyrring giver meget lidt røg (lugt),vådt brænde eller/og for lidt luft er som regel årsagen !!
bliktuden !
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Bliktuden har ret, han piner sin brændeovn for meget. Bed ham følge brugsanvisningen hvis den findes.

Ved optænding fuld oven- og underluft.

Når der er gløder, lægges der nyt tørt brænde i. efter 3-5 min lukkes der for underluften og ca. 1/3 - 1/2 delen af overluften.

Når der atter fyres på gløderne åbnes for underluften i 3-5 min. så der er ild i træet.

Ved fyring over nat må der ikke lukkes for ovenluften.

Hvis dette følges, afhængig af ovntypen og træet er tørt, burde der ikke opstå problemer.
Hej.

Mht. sekundær luft, når man brænder med fast brændsel, er det "MEGET" vigtig at den sekundæer luftvej stå åben, fordi ca. 80 % af brændselet er gas som kommer fra brændselet, så derfor er den luftvej ikke åben, ryger det meste af energien ud i den blå luft, samt det lugter og giver sod/tjære i skorstenen.
Lugtgenen kan også være, hvis man fyrer med vådt træ eller med spildolie.
Ps. hvis naboen fyrer med vådt træ vil/kan differencetemperaturen "udetemperaturen og lysningen i skorstenen" være for lille,1 m. ned i skorstenspibe skal røgtemperaturen helst ligge på ca.80 gr.for ikke der forekommer røgnedslag.

------------------
Poul Erik

[Dette indlæg er blevet ændret i forhold til det oprindelige, af pev (den 08-03-2002).]

PE

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis