Klapventil der automatisk lukker

Leder efter en klapventil der lukker af sig selv. Kan ikke finde noget men synes idéen er god; når familien går i bad om morgenen er der fugtigt i badeværelset noget tid efter at vi er taget afsted på job. Derfor står klapventilen oftest åben. Men det gør den jo så til vi kommer hjem - og husker at lukke den (det sker sjældent). På denne måde mister vi jo en masse varme - og det er jo ikke særligt miljøbevidst!

Smart ville det jo være med en klapventil som man trækker i og så lukker den selv stille og roligt i i løbet af en time eller sådan ca.

Er der nogen af jer der har set dette på markedet?

Ellers tror jeg sgu jeg går i gang med at konstruere en selv med en billig klapventil fra jem&fix + en dæmper til en køkkenskuffe - det må kunne lade sig gøre på fornuftig vis.

Det må da for øvrigt også være en glimrende vinterbeskæftigelse med en 6-pack ude i værkstedet når man lige har brug for lidt pause fra konen og de skrigende børn
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvad med en fugtstyret ventilator og et vippespjæld?

VH
Hvad med at det tager lang tid inden ting i dit baderum tørrer.
Håndklæder først og fremmest, men osse div. overflader, ligesom luftfugtigheden samtidig skal sænkes til et vist niveau.

En metode der muligvis virker og er besparende er en kombination af naturlig og mekanisk ventilation.

Eventuelt naturlig ventilation gennem et lodret rør med et areale mindre end 225 cm2 som det vist kræves i bygningsreglementet. Og en elektrisk ventilator der tager spidsbelastningerne, eksempelvis "brusebadssituationerne"

Endeligt er det grundlæggende "system" ved naturlig boligventilation i DK at der tages frisk luft ind gennem ventiler i ydervægge og åbne vinduer og døre og der suges luft ud gennem vådrummets ventil, samt emhætten og evt. brændeovn.

Det du reelt vil gøre er at reducerer "ud-delen" af den naturlige ventilation i din bolig.

Hvis du mener at der er for meget ventilation i din bolig - herunder dit baderum - bør du reducerer friskluftindtaget. Forestillinngen om at der kun er behov for ventilation i en almindelig helårsbolig "når der er nogen hjemme" er delvis forkert.

At fjerne fugt koster varmetab, uanset hvad man gør, og dette varmetab kan så reduceres ved at montere et ventilationsanlæg med varmegenindvinding.
Iden med dine klapventiler er faktisk, at de skal stå åbne hele tiden i et eller andet omfang, som passer med dit behov for udskiftning af luften (som bør skiftes 1 gang hver anden time), og det er helt rigtig som det er beskrevet tidligere, at luften skal vandre fra dine vægventiler/spalteventiler i opholdsrum til loftsventilerne i vådrum (bad, toilet, bryggers, køkken) hvor skorstensvirkningen med din varme luft sørger for en konstant udskiftning af den varme/fugtige "forurenede" luft.
For at ovennævnte virker skal der derfor være luftgennemgang i dørene til vådrummene med en åbning på 100 cm2 (eller tilsvarende).
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis