Her har du en af mine opskrifter på burgerboller, som jeg ofte
bruger.
Ingredienser til 16 stk.:
1½ dl. ymer
2¼ dl. mælk
50 g. gær
1 stort æg (gem lidt til pensling af bollerne)
75 g. margarine
2 tsk. groft salt
2 tsk. sukker
150 g. sigtemel
50 g. rugmel
ca. 450 g. hvedemel (gerne med højt proteinindhold)
Ymer og mælk lunes og hældes over i en røreskål hvor gæren
så udrøres. Tilsæt æg, margarine, salt, sukker, sigtemel og
rugmel og rør disse ting godt sammen.
Ca. 2/3 af hvedemelet kommes i dejen. Ælt nu godt sammen
enten på bordet eller i røremaskine- og tilsæt så meget hvedemel
at dejen bliver glat og smidig. Efter grundig bearbejdning sættes
der til hævning et lunt sted i 60 min.
Den forhævede dej æltes let igennem og formes nu til 16 stk.
boller. Find to bageplader frem og placer 8 stk. på hver. Tryk dem
flade og pensl dem med æg. Sæt dem til hævning 60 min. igen.
De 2 plader bages i varmluftovn (på en gang) ca. 15 min ved 225°.
God fornøjelse!
--
M.v.h:-)
SEB