Burgerboller

Her har du en af mine opskrifter på burgerboller, som jeg ofte
bruger.

Ingredienser til 16 stk.:

1½ dl. ymer
2¼ dl. mælk
50 g. gær
1 stort æg (gem lidt til pensling af bollerne)
75 g. margarine
2 tsk. groft salt
2 tsk. sukker
150 g. sigtemel
50 g. rugmel
ca. 450 g. hvedemel (gerne med højt proteinindhold)

Ymer og mælk lunes og hældes over i en røreskål hvor gæren
så udrøres. Tilsæt æg, margarine, salt, sukker, sigtemel og
rugmel og rør disse ting godt sammen.

Ca. 2/3 af hvedemelet kommes i dejen. Ælt nu godt sammen
enten på bordet eller i røremaskine- og tilsæt så meget hvedemel
at dejen bliver glat og smidig. Efter grundig bearbejdning sættes
der til hævning et lunt sted i 60 min.

Den forhævede dej æltes let igennem og formes nu til 16 stk.
boller. Find to bageplader frem og placer 8 stk. på hver. Tryk dem
flade og pensl dem med æg. Sæt dem til hævning 60 min. igen.

De 2 plader bages i varmluftovn (på en gang) ca. 15 min ved 225°.

God fornøjelse!
--
M.v.h:-)
SEB

0 svar
 Følg tråden
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis