Hvedebrød med surdej mv.

Jeg eksperimenterer hele tiden med min bagemaskine, så jeg får hele
tiden smagt nogle nye brød. I weekenden fik jeg bakset et sammen
som hæver sig over gennemsnittet - her kommer opskriften:

Bland

1 tsk surdej
1 dl skårne rugkerner
1 dl vand

og lad det stå et lunt sted natten over. Kom det da i bagemaskinen
sammen med

3 dl mælk
1 spsk smeltet smør
2 spsk sukker
2 tsk salt
1/8 pk gær
7 dl hvedemel
1 håndfuld rosiner

Portionen giver et velsmagende brød på 7-800 g. Hvis der bages "i
hånden" skal der nok bruges ¼ pakke gær.

file://Klaus
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Ser godt ud
Vil du også poste startopskriften på din surdej?

/Mona

> Vil du også poste startopskriften på din surdej?

Det kan jeg ikke, for det er en surdej som vedligeholdes fra gang til
gang, så den er allerede startet. Men hvis du sender mig din snailmail-
adresse, og ellers har lidt tålmodighed, kan jeg sende dig en stikling
som du selv kan opformere.

file://Klaus

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis