Denne her fandt jeg på bagsiden af Kristeligt Dagblad for en uges tid
siden. Der er ganske vist ikke svampe i, og nødderne er kastanjer og
mandler, men ellers synes jeg den ser lækker ud. Det er en traditionel
juleret i Grækenland:
Fyldt julkalkun
===============
(6-8 personer)
1 hel kalkun på ca. 4 kg
1 løg
1 kalkunlever
200 g hakket lamme- eller oksekød
2 dl ris
4 dl vand
10 kastanjer
100 g mandler
50 g rosiner
1 stk kanelbark
¼ tsk st nellike
¼ tsk reven muskatnød
¼ tsk spidskommen
salt, peber
Læg kastanjerne i et ovnfast fad med salt i bunden og bag ved 200°C i
ca. ½ time. Bag dem evt. dagen før, afkøl og pil skallen af.
Vend det finthakkede løg i olivenolie og tilsæt hakket kalkunlever og
hakket kød. Brun godt. Tilsæt risene og sauter yderligere et par
minutter. Tilsæt vand, hakkede kastanjer og mandler, rosiner og kryd-
derier. Lad småsimre i ca. 15 minutter. Afkøl fyldet og smag det til.
Det skal være kraftigt krydret.
Gnid indersiden af kalkunen med salt og peber. Kom fyldet i kalkunen
og luk den med stegenåle. Læg den i en bradepande med lidt vand og
steg i ovnen ved 180°C i ca. 4 timer. Dryp kalkunen nogle gange under
stegningen.
Serveres med brød, oliven, forskellige oste og blancheret salat.
file://Klaus