Jeg har lige eksperimenteret med denne herlighed jeg fik af min mor.
1/2 kg hakket svinekød (helst af svinekam, UDEN fedt)
2 små gulerødder
1 stilk selleri
1 lille løg
rødvin
3 enebær
rosmarin
salvie
salt+peber
1 kop tomatsauce / hakkede tomater
Grøntsagerne hakkes fint og alt røres sammen (undtaget tomatsauce). Dæk med
rødvin (jeg har brugt 1/3 flaske fra en dejlig Primitivo di Manduria fra
Netto, 29 kr, kanon vin til prisen). Glem det hele tildækket i køleskabet i
et døgn.
Dagen efter siver man vinen fra (men gemmes), og kød+grøntsagerne svitses i
smør+olivenolie (1 spsk af hver). Når dette er gjort, kom tomat og vinen i,
når den bliver tør. Lad det hele simre i mindst 1 time, med 2 eller 3 er
bedst. Min har nu kørt 2 timer... Smag og ret smagen med salt+peber til
sidst.
Vinen skal have "karakter", derfor en Bardolino eller en Lambrusco skal
drikkes og ikke anvendes til maden. Den vin jeg brugte er en stærk
syditaliensk sag, ellers en god chianti eller måske en chilensk cabernet
sauvignon kan gå. Jeg nævner dem fordi jeg har selv ondt i pengepungen når
der skal bruges så meget vin til maden, men alligevel, skal vinen ikke være
fransk-karton-gylle.
Denne "sugo" er oprindeligt lavet med vildsvin kød, og passer bedst til
båndpasta såsom tagliatelle eller pappardelle (endnu bedre). Brug helst
frisk pasta eller paste med æg. Magasin, apropos, har en vidunderlig pasta
der hedder Delverde.
--
Sandra