nedtagning af muret skorsten

Hej

I forbindelse med renovering af et ret lille køkken fra 1945, ville det give ekstra plads at nedtage en nedlagt skorsten - (ved at skorstenen ikke har været brugt de seneste 50 år) i midlertidig er skorstenen del af bærende væg ind til nabo lejligheden.

Har her på siden læst mig til, at der er problemer med løbesod ved nedtagning af skorstene, der udgør del af væg og at det foreslås man murer ny væg op og nedtager alt det gamle.

Det vil nok være til for meget besvær, at involvere naboen i renoveringen, da skorstenen står på min side og de ikke har nogen gener med den.

Kan der evt findes en anden løsning på problemet som det foreligger?

De bedste hilsner

Rige


Rige

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis der ikke har været problemer med løbesod, hverken hos dig eller din nabo, så er risikoen for at det fremkommer nok ret lille.

Forhåbentlig er der en helstensmur, (24 cm tyk), mellem dig og naboen. Men lidt omhu med nedtagningen så du ikke slår alt for mange af de blivende sten løse, skal der til. Brug evt vinkelsliber til at skære sten over.
Endviderer kan du sikre dig ved at borthugge overfladen af de tilsoede sten.
Og dernæst grundes og primes og pudses efter alle kunstens regler. :o)

Tak - det er jeg glad for at høre, havde helt mistet modet! På arkitekt tegningen er muren til naboen, dog ikke markeret anderledes end øvrige bærende (inder)vægge i lejligheden!

I stuen skal der opsættes en brændeovn (der er ikke tilsluttet andre varmekilder) her ved jeg, der har været skorstensbrand pga løbesod - betyder det at jeg skal fjerne pudsen og nedslibe murestenenes overflade? (hvor langt ind og med hvad?) (underboen har en brændeovn tilsluttet her)

Alt tapet, tæpper og andet er fjernet eller vasket af i lejligheden og den er godt gennemluftet - alligevel lugter der ikke særlig godt, men lidt specielt; nikotin eller rygeagtigt - kan det evt stamme fra væggen i stuen og være løbesod der lugter?

Dbh

Rige

Forstår ikke spørgsmålet.
Det er vel ikke den skorsten du vil brække ned - hvortil du vil tilslutte din brændeovn. :o)

Så vidt jeg ved kan det være overordentligt svært af fjerne lugt af løbesod. Nogengange brækker man skorstenen ned og bygger en ny.

Men vi er ovre i skorstensspecialistarbejde her. Prøv at søge på skorstensfejer eller Skorstensfejerlauget at 17&hvidkål. Den slags ved de en masse om.

Kan nu fortælle at skorstenen er nedtaget, og der var ingen som helst problemer i det Andet end hårdt arb....en masse murbrokker og en f.....masse støv......


Rige

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis