Lil' John (Short John/Budcykel med PA anlæg)

Hej alle i aktive mennesker! 

Dette er mit første indlæg på siden og jeg har glædet mig lidt til at vise jer det. Hvis i læser i min profil om mig vil i hurtig se at jeg er ret rettet mod elektronik, musik, cykler og foto. Derfor har jeg i dette projekt valgt at smide et anlæg jeg havde liggende på en af mine cykler! 

Jeg har altid været betaget af cykel anlæg på roskilde festival og andre steder og nu da jeg havde lidt liggende så lå det lige til højrebenet at sætte dette her sammen til mit første cykel anlæg.. Det jeg har sigtet efter var et anlæg som kunne spille godt op til fest og samtidig tages med rundt til både stranden og byen

Da jeg har tidligere har kørt et mobil diskotek, havde jeg et par Electro Voice SX300 E liggende. De yder 300 watt i 8 ohm hver.
 
Desuden var jeg næsten lige blevet færdig med at renovere en budcykel som jeg har valgt at kalde Lil' John (kommer af navnet Short John) 



For at præsentere min ide lidt, har jeg prøvet lave et billede for jer her. Bid dog lige mærke i, at cyklen er en ANDEN, og ikke den endelige cykel!





Dette er altså grundformen på cyklens anlæg og placering.

Jeg har desuden anskaffet mig en Grundig PA 240 forstærker, som skulle trække højtalerne. (ikke fuldt ud og ville gerne have en anden større en dag men denne i første omgang!)

Min ide er at bygge en kasse, (ca. 10 cm høj) med runde hjørner (på de 2 forreste hjørner) og placere forstærkeren inde i den. (altså kassen skal fylde hele ladet og ligesom bare løfte bunden op). I siderne på kassen skal der noget hvid plastik i som man ikke kan se igennem, men der skal kunne lyses igennem! Indenvendig i kassen skal der sidde 2 lysstofrør (på 30 cm og på 12 v) som skal give et dæmpet lys ud i gennem det hvide plastik.
Så er vi kommet til placeringen af batteriet. Det er min plan at batteriet skal sidde som på billedet. Dog skal det være lukket inde i en kasse med låg og kodelås. Alle ledninger fra forstærkeren vil gå op igennem bunden på batterikassen og direkte op til batteriet. Det er også meningen der skal være plads til at lægge et par ting nede i kassen som f.eks. ledning og mp3 afspillere.

Til at holde højtalerne på plads har jeg fundet nogen små runde pinde (ca. 5 cm brede) som lige kan gå op i bunden på højtalerene. (billeder vil komme)

Til afspilning af musikken er min plan at man skal kunne sidde på cyklen og styre det, derfor skal jeg have anskaffet mig en iPad holder så min iPad kan sidde omkring styret og man kan styre det fra den.

jeg håber i vil følge med, jeg er hvert fald spændt på at få taget nogen flere billeder jeg kan dele med jer! Nu skal jeg hvert fald til og fortsætte med projektet og skære pladerne ud til kassen



Specs på udstyr:
http://picasaweb.google.com/105448460354645515508/GRUNDIGPA240#
Grundig PA 240 (Kunne ikke finde andet)

Electro Voice SX300 E

http://www.apple.com/dk/ipad/ eller 
iPad 2 Black 32GB 3G

http://www.thomann.de/dk/km_19722_ipadhalterung.htm?sid=74148ac38f319d9929d741969178f8d1
Mulig iPad holder

http://www.coolerkit.dk/kold_katode_kit_hvid_30cm-p-306.html
12 v Lysstofrør

Film med en test af anlægget i mit køkken:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10150418587934307

 Mange tak & selvtak!

12 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Tjah jeg kan ikke rigtigt se formålet med den konstuktion, du kan kun bruge den indendørs eller på en festival. Hvorfor dog ødelægge dagen for andre med sådan et larmende monstrum
Det var da noget af et læs der komme rpå cyklen.. og et lydtryk der kan presse den bagud!

Jeg vil nok forsøge at trække højtalerne så langt tilbage som styret tillader pga stabiliteten. Og akkumolatoren kan komme om på bagagebæren bagude.. så kan du jo lave LED lys show omkring skiltet.....

Ellers er der vist kun at sige god tur.... For generator har du sikkert ikke overvejet skulle drives a DJ'en.. kunne elllers være en sjov gimmic at der skulle trædes i pedalerne for at lave strøm.. og kun en lille akku til at udjævne strømmen.....

MVH Njord :-)

MVH Njord
Hehe ja der bliver tryk på (:

Jeg har næsten bygget det færdig og ville helst have det er let at tage af og på så man ikke altid skal køre med det monster på (:

 Mange tak & selvtak!

den er en noget stort "ringklokke" på en cykel.
der ovenikøbet der kan smide musik fra sig.?

og en godt projekt til de steder der giver besgejstring. og opmærksomhed.
på cykelstien.!

men ud på festivaler og andre (musik) begivenheder.
og til fester og sjov.


den ide du hade tænk dig at udnytte "stativhullet" i bunden af højtallerne.
er en klar fordel. men du skal lige måle hvor dybt er hullet.
så "stativtoppen" eller rundstokken. skal "stikke" op fra "forstærkerkassen"
på ladet af budcyklen.

med "løse" højtaler kan du stille cyklen i hjørnet og "sprede" højtalerne
ud i siderne.!
Annonce
Skrevet af MultiMagnus på 06 sep 2011 08:48
Hvornår er det blevet forbudt at høre musik udenfor?

Du må gerne høre musik udendørs, sålænge det ikke er til gene for dine naboer ect. Og med sådan et par klodser kan du næsten ikke undgå at komme i konflikt med ordens magten, men vi lever jo i et frit land hvor den enkelte kan gøre det han / hun har lyst til så længe det altså ikke generer andre psykisk og fysisk.
Håndværkeren:
Ja det handler om at bruge den på de rigtige steder og ikke fordi man cykler ned og handler..

Jeg har bygget en del i går og i lørdags og kassen er næsten færdig, smider billeder op i aften måske.. Men ja jeg udnytter hullerne i bunden og har små bordben som passer perfekt op i. De kommer til at sprede en lille smule til siderne så det ikke bare er ligeud.. Og så kan man altid hurtig løfte højtalerne af hvis det er det man vil (:

 Mange tak & selvtak!

Så skete der noget! (: det er næsten færdigt og har cykLet en tur med den i dag (: det var ikke helt nemt men det gik!

Der er både film og billeder at se på disse links (:

https://dl.dropbox.com/0/view/5n9umz8m5xdg9yv/Photo%2013-09-11%2013.17.14.jpeg
https://dl.dropbox.com/0/view/i3sldgo3g9tjvdr/Photo%2013-09-11%2013.17.29.jpeg
https://dl.dropbox.com/0/view/acc2z4hzs18eeqh/Photo%2013-09-11%2013.18.00.jpeg
https://dl.drop
box.com/0/view/03qia27le3pp3bl/Photo%2013-09-11%2013.18.06.jpeg
https://dl.dropbox.com/0/view/gh61tjgti13igok/Photo%2013-09-11%2013.18.15.jpeg

Og en film
https://dl.dropbox.com/0/view/4zu1ebnmbv64yey/Video%2013-09-11%2013.18.54.mov

Nu mangler der bare lidt filt i "handskerummet" noget lys i handskerummet og så er der desværre ikke 3 men kun 2 lamper bag det hvide plastik som lyser.



 Mange tak & selvtak!

Hej
Ved godt at tråden ikke er helt ny mere, men sad lige og kiggede lidt rundt på forskellige tråde.
Det ser ud som et fedt projekt du har gang i, Kan desværre åbne de link du har lagt op...
Er du stadig igang med cyklen?

Håber ikke du lader dig skræmme væk af bemærkninger som: "Tjah jeg kan ikke rigtigt se formålet med den konstuktion, du kan kun bruge den indendørs eller på en festival. Hvorfor dog ødelægge dagen for andre med sådan et larmende monstrum"....

Razols

Hej tak for din kommentar

Cyklen fungere skam fint - er dog så slasket at jeg ikke har fået monteret alt lyset i "bundkassen" endnu (den ene side mangler) og har ikke monteret forret i handskerummet eller..

cyklen har allerede været ude til flere arrangementer og P3 har her de seneste uger prøvet ramme mig på et tidspunkt jeg var hjemme ved den så de kunne lave nogen lydoptagelser..

du kan se den på dens facebook side

https://www.facebook.com/pages/Lil-John/254401731287051

 Mange tak & selvtak!

Der er yderligere 2 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis