Male lakeret træhus? Hvordan gør man?

Min kammerat har købt et kolonihavehuse som er af træ, der efterfølgende er lakeret med klar lak. Huset er ca. 15 år gammelt.

Nu skal huset males svenskrød, er der nogen som kan forklare fremgangsmåden, det er vel ikke bare at overmale med træbeskyttelsesmaling.

Mvh. René

6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Er du sikker på at det er en klarlak der er brugt ? Træet vil også se larkeret ud hvis det har fået rigeligt med lindolie, og i så tilfælde er det blot at klaske et nyt lag olie basseret træbeskyttelse på.
Så må han jo give huset en olie maling efter først at have slebet hele overfladen mat, her har træbeskyttelse igen virkning når først overfladen er lukket med en lak.
Og der skal nok findes en Svenskrød mat olie maling.
Når du skriver "efter først at have slebet hele overfladen mat" skal det så forståes sådan, at lakken blot skal ridses groft eller slibes helt ned før det er tid til oliemaling?
Den skal ialfald ikke ridses groft, det vil kunne ses meget tydeligt og har ingen efekt. Overfladen skal blot slibes mat, så olie malingen har noget at binde på. En rystepudser og noget sandpapir nr. 200
Ja, tænkte det nok, ville blot være sikker.

Tak for godt svar og fortsat god sommer:-)

Mvh. René
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også