Udsugning/ventilator i bad.

Er igang med at sætte nyt loft op i badeværelse. I den forbindelse skal der selvfølgelig opsættes dampspærre og ny ventilator/aftræksrør på loftet. 

Vi er i tvivl om monteringen og gennemførslen af ventilatoren ved damspærren. Det er denne ventilator der er tale om: http://www.bygmaonline.dk/pi/Duka_v..._3234.aspx


Vi får ikke adgang til loftrummet, da der er meget lidt plads, som bliver fyldt ud med isolering. 

Der sidder på ventilatoren et stykke "rør" på bagsiden, som I følge vejledningen blot skal op igennem loftet og på bagsiden af dampspærren monteres flexslange med et spændebånd. 

Vi kunne imidlertid godt tænke os en mere permament gennembrydning af dampspærren, så vi senere kan skifte ventilatoren, uden at skulle på loftet. 

Jeg har tidligere læst om at man kan føre et spirorør i gennem dampspærren, og på undersiden sættes et "mundstykke" - vist nok en væg/loft gennemføring: http://www.vvs-eksperten.dk/index/v...100-p31588 . Jeg tænker på om man kan bruge denne løsning, og så sætte ventilatoren op i det rør. 

Men når både spirør og påstik har Ø100, og ventilatoren har Ø100, kan det nok ikke helt lade sig gøre. Kan man evt. lave gennemføringen med en Ø125, og så bare sætte ventilatoren op i den og skrue ventilator fast i loftet. Det vil jo være tæt både i mellemrummet mellem gipsplade og dampspærre (45 mm som er fyldt ud med isolering). Og hvis man kan  bruge denne løsning, hvordan tætter man så ved spirorøret og dampspærren (er det virkelig nok med en dafa rørkrave). Og hvordan får man tætnet imellem spirorør og påstik, når påstikket først kan sættes op efter gipspladen er sat op..




Håber der er en der kan hjælpe med en god løsning på opsætning af ventilator



11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Alternativ løsning:

1. Føre flexslangen Ø100 ned igennem damspærren og tætne ved gennemføringen med dafarørkrave + grønt dampspærre tape (så er det vel helt sikkert tæt)

2. I forbindelse med opsætningen af gipsplade sættes en rør gennemføring på Ø100 op i et hul udskåret til formålet. Man holder gipspladen imens flexrøret sættes sættes fast på gennemføringen med et spændebånd (flexrøret skal have en længde så det er muligt at arbejde med det).

3. Gipspladen sættes op, og flexrøret foldes sammen på bagsiden af gipspladen.

4. Ventilatoren kan presses op i Gennemføring og flexrør og fastgøres til loftet.

Var det en idé
Der er noget jeg ikke forstår. .o)

Spirorør og flexslange er ikke det samme - går jeg ud fra.
Jeg mener at spirorøret skal gå INDEN i ventilatorens rørstykke.
Men så er det vel blot at tætne omkring spirorøret hvor det gennembryder dampspærren.

Hvis spirorøret ikke kan gå inden i ventilatorens rørststykket så skal der anvendes en kobling, overgang eller adapter.
Hvor spirorøret skal gå inden i koblingen og samme kobling skal gå inden i ventilatorens rørststykke.

Fordi evt kondens eller anden fugt skal dryppe ud gennem ventilatoren og må ikke kunne trænge ud i f.rks. isoleringen.

Eller der der noget jeg har misforstået.
Spirorør: http://www.vvs-eksperten.dk/index/spiroror-405
Slange: http://www.vvs-eksperten.dk/index/isoleret-slange-420

Et rør er et rør, og en slange er en slange...
Der kan ikke gå noget inden i ventilatorens rørstykke. Der sidder jo blæser og motor osv.

Meningen er at man sætter flexslangen fast uden på ventilatoren rør med et flexbånd, men vi vil gerne have en mere permanent gennemføring, istedet for at det er ventilatorens rørstykke, der går op igennem dampspærren.

Og problemet er jo også at med med 2 rør med Ø100, er det svært at få det ene til at gå ind i det andet. Koblingsstykkerne er heller ikke lange nok til at de passer på ventilatoren.
Ventilatoren er beregnet til at man monterer den med 100mm flexslange og spændebånd.
Men jeg kan ikke umiddelbart se, at der skulle være noget i vejen med at lave en 125mm spiorør og montere ventilatoren "løst" op i denne. Forudsat spiorør afgangen er forsvarligt tætnet mod dampspærren.

Den løsning med 100mm spiorør kan du nok kun montere ventilatoren i via en 100mm nippel. Tror ikke det bliver særlig godt.

Alternativt kan man vel lave en 125mm spiorør afgang, som man fører 100mm flexslange inden i. Hele vejen op fra ventilator til taghætte?
Tak for jeres svar.

Jeg har nu været ude og kigge på udbuddet af dimser til den slags - og det viser sig faktisk at ventilatoren (der er nogen der har tænkt sig om), er beregnet til at blive proppet op i et Ø100 ventilationsrør.

Og Duka har smart nok lavet et Ø100 plastik rør, som ventilatoren lige præcis passer op i. http://www.dukaventilation.dk/PRODUKTER/Aftr%C3%A6kskanaler/Ventilationsr%C3%B8r-med-glatte-ender.aspx

Dette rør, stikkes blot op igennem dampspærre og skæres af på undersiden af loftet (eller man sørger selvfølgelig at det stikker prævist langt nok ned. Og så kan der monteres hvad man nu vil bruge hen til taghætten.

OK fint nok
Husk at lave hele afgangsvejen isoleret!
Vist så, bortset fra at det kan være en have-, sø-, brand- eller cobraslange. :o)

Det handler om at se muligheder - VH - ikke begrænsninger.

gdsbob's alternativ kan bruges.
Hvis den isolerede flexslange fylder spirorøret ud. Og der etableres en dampspærring mellem spirorørets inderside og flesrørets yderside, evt. ventilatorrørets yderside.
Formodentlig noget med en simpel pakning udskåret af en bid 0,2 mm pvc folie.
Skrevet af hpox på 19 aug 2011 13:10
Vist så, bortset fra at det kan være en have-, sø-, brand- eller cobraslange. :o)

Det handler om at se muligheder - VH - ikke begrænsninger.

gdsbob's alternativ kan bruges.
Hvis den isolerede flexslange fylder spirorøret ud. Og der etableres en dampspærring mellem spirorørets inderside og flesrørets yderside, evt. ventilatorrørets yderside.
Formodentlig noget med en simpel pakning udskåret af en bid 0,2 mm pvc folie.

Der har du godt nok tabt mig, men jeg tror også jeg har fundet løsningen.. 


Og ja, hvis ikke vi bruger isoleret flexslange, så lægger vi isolering om det rør vi bruger til aftrækket på loftet (om det så bliver spiro eller plastik. 

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis