Montering af facadebeklædning??

mads74dk
mads74dk
108 6310
Jeg har 2 gavle der skal beklædes med Fibercementplanker fra Cembrit. Skal der være noget bag ved de lodrette samlinger "endestød"? Gummi eller en slags murpap eller slet ingenting? Skal man måske bare male den lodrette understøtning (træ) sort.? I monteringvejledningen fra firmaet er dette ikke beskrevet blot at der minimum skal være 2mm mellemrum mellem plankerne.
 Help please!

M.v.h  Mads / Maskinarbejder

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
jeg skal selv have lavet 2 gavle og overvejer også Ivarplank, men hvorfor egentlig det mellemrum på 2mm?? det er jo ikke træ og tror da det vil se grimt ud med mellemrum.
mads74dk
mads74dk Trådstarter
108 6310
Der står : Hardieplank brædder må ikke stødes direkte op imod andet bygningsmateriale. Der skal være et mellemrum på min. 2 mm for at tillade termisk bevægelse af bygningsnaterialet og af Hardieplank.

M.v.h  Mads / Maskinarbejder

Koluda
Koluda
9351 4490
Normalt bruges der en gummibånd bagved samlinger på eternit og rocklet paneler, ved ikke om det er samme med hardiplank og ivarplanken.
Annonce
Annonce
Naveren
Naveren
929 5000
Det er præcis det samme ved Hardieplank og Ivarplank som ved eternit, min. 2 mm luft ved samlinger, og epdm gummi som underlag.

http://www.lyrk.dk
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Sponsor på LDS

Malgodt.dk

Malgodt er en af de mest populære maler-butikker på nettet. Vi har et godt samarbejde med dem, som giver dig gode priser i webshoppen.

Se mere

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her

Se også