Hvor langt skal vindues listerne gå ud?

Hejsa!

Vi vil have nye lister rundt ved vinduerne (udvendig). Men hvor langt skal en liste "gå ud" på karmen? Skal den ud og flugte eller gå længere ud eller må den gerne være kortere?
Er også meget i tvivl om vi skal have alu liste forneden eller er det lige meget, hvis vi passer det med maling?

Indvendig! Kan vi da bare ligge en fuge oven på den gamle og hvilken fuge skal vi evt. bruge. 
Håber på lidt hjælp, da vi er amatører på området.

Venlig hilsen Helle
11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hva' skal listerne gøre og er det et træhus og lidt mere info. vil være anbefaleseværdigt.
Listerne skal helt ud til kanten af rammen for at beskytte rammen. Ligger ruden ikke særlig dybt i falsen kan der være behov for at listen ligger lidt uden for rammen for at listen kan blive kraftig nok.

Bundlisten skal være bredere, så der kan etableres en vandnæse, hvor vandet drypper af uden for rammen. Bundlisten kan ganske rigtigt være i træ eller eksempelvis aluminium. Hvis trælister passes med maling kan de naturligvis holde, særligt hvis det er godt træ. Metalbundlister er mere vedligeholdelsesfri, men det er afgørende at sikre, at de ligger fast (og bliver ved med det) op mod glasset, således at der ikke siver vand ned mellem ruden og listen.

Både på indersiden og ydersiden af ruden skal der anvendes fugebånd (google eksempelvis: "DAFA kron"), og ruderne skal monteres, så fugebåndene både på yder og inderside kommer i pres (ikke presset helt sammen, men så man sikrer, at der er fuld kontakt og vind og fugt ikke kan trække ind).

At smide fugemasse oven på gammel fugemasse kan ikke anbefales. I bør derfor afrense falsen for evt. gammel fugemasse og sætte kantbånd på indersiden før i sætter ruden i.

Husk ruden må ikke stå på bundrammen. Der skal lægges er par plastklodser ind på min 2mm, for at modvirke fugt i spalten mellem rude og bundramme.

  
Tror ikke at det er glaslisterne der er på tapeter her. :o)
Hej...

Jow-jow.
Lars ON det var lige den vejledning jeg manglede...
Tusind tak for hjælpen og fortsat god sommer til jer alle.

Hej fra Helle
Annonce
Hejsa.

Nu har vi fået nye vindueslister på og en alu liste forneden.
Gummiet på alulisten slutter desværre ikke helt til, vi kan se at der kommer lidt vand under når det regner, hvorfor nu det???
Vi har jo skruet de sorte gummi dutter på karmen, trykket dem helt ind til ruden. Fjernet den lille flap der skal bruges hvis karmen er skrå ( det er vores ikke). Men der sidder også en lille "flap" som bliver trykket op mod ruden er det så den vi også skulle have haft af også?
Håber der sidder en der forstår, hvad det lige er jeg mener:-)

Hej fra Helle
Hvis du googler "krav glaslister" dukker der et link til jvk vinduer op. Det er 4. link, og er en pdf hvor du kan læse hvilke krav der er til glaslister, både hældning, størrelse, fæstning osv. Den er ret fin til GDS arbejde med glaslister.

Der er også nogle monteringsanvisninger og kravsspecifikationer her:

http://www.glaseksperten.dk/bearbejdning/monteringsanvisninger-1.aspx
http://www.dvc-vinduer.dk/vso/bilag12.htm
Hej...

http://www.dafa.dk/produkter/alu-profiler/gl-liste?opendocument

Den anden sidste er den monteringsklods vi har. Vi fik at vide at flappen i bunden skulle af hvis karmen var lige, så den har vi fjernet. Men nu er vi så i tvivl om flappen bag på ( ind mod vinduet) skulle den så også have været af. Det sagde de nemlig ikke noget om der hvor vi købte...?

Hej igen...
Ifølge monteringsanvisningen på Dafa's hjemmeside er det kun den underste flap der skal af: http://www.dafa.dk/dafa/download.nsf/web_all/317A40A62711F16FC12574DA00462489/$file/GL.pdf

Hvis altså falsen er lige.


Sidder monteringsklodserne tæt nok? 4 pr. meter som det foreskrives? 
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også