Om aftenen:
25 g gær
3 dl vand
4 dl kærnemælk el. neutral yoghurt
- røres til gæren er opløst
2 spsk sukker
3 tsk salt
2 spsk olie
-røres i
100 gr. havregryn
200 gr. rugmel
200 gr. grahamsmel
400 gr. hvedemel
-røres med grydeske sammen til en klistret dej. Stilles i en stor skål, dækket med låg, i køleskabet natten over.
Med 2 spsk fordeles dejen i 24 klatter på 2 bageplader og stilles til efterhævning lunt i 10-15 min. Pensles med lidt mælk.
Begge plader bages samtidig i varmluftsovn ca. 20 min v. 180 gr. til de lyder hult når man banker dem på bunden.
Gode til nedfrysning og holder sig længe uden at blive tørre i en pose i køleskabet. Rigtig gode med ost.
-evt. tilsæt en håndfuld hørfrø til dejen ved blanding.
-prøv evt. andre grove meltyper.