Isolering af etageadskillelse

Hejsa

Etageadskillelsen mellem stueetage og kælder er ikke isoleret i vores hus. Hvad vil være den billigste metode og hvad ville være den nemmeste metode? Loftet i kælderen er forskaldingsbrædder meds sivrør og puds.

Mvh

Jesper
10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Kommer jo an på hvor meget du vil ødelægge for at udføre denne efterisolering.

Det er jo ikke nemt at efterisolere en etageadskillelse hvis ikke man kan komme ind til den, er det kun muligt at udføre en efterisolering med papiruld, mineraluld, granulat der indblæses i etageadskillelsen, så hvordan er din opbygning i dag ?

Jamen det skrev du jo ikke noget om.

Jamen, så er det bare ned med det gamle, op med isolering mellem gulvbjælkerne, på med forskalling pr. 300, også afslutte med gipsplader, hvis altså ønsket er et nyt gipsloft.

Hej Koluda

Super, det skulle være til at finde ud af. Jeg vil nemligt forbedre ventilationen i vores kælder, men det kræver at vi efterisolerer etageadskillelsen for ikke at få kolde tæer. Skal man lægge noget dampspær eller er det kun ved ydervægge og tag?

P.s. Havde nu altså skrevet om opbygningen i første indlæg :-) Nok om det.
Det jeg mente, var at du ikke skrev noget om du ville pille det gamle ned...

Ja, hvis det er en ikke opvarmet kælder, bør du etablere en damspærre helt oppe under gulvet, som enten føres under og rundt om bjælkerne, eller tætnes til vægge og siderne på bjælkerne.
Annonce
Det nemmeste vil helt klart være at bruge f.eks SuperFoil til sådan en opgave, det er nemt at arbejde med, og du taper samlingerne med alutape, hvorfor yderligere dampspær er unødvendig.

Med venlig hilsen - www.boligogbyg.dk
Hvad så med brandkravene ?
Der skulle jo gips op under, så det burde ikke være noget problem.

Med venlig hilsen - www.boligogbyg.dk
Okay, du ville så bruge både superfoil og mineraluld til formålet, for ellers kan brandkravet jo ikke opfyldes...
Brandklasse BD 30 siger at 2 lag gips er rigeligt, og SuperFOIL er iøvrigt også brandhæmmende i sig selv da det yderste lag er i alufolie, det bruges sågar til midlertidige reperationer af aftræksrør på naturgas anlæg.

Med venlig hilsen - www.boligogbyg.dk
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis