Hjælp til opsætning af gipsloft

Vi har nu besluttet (hurra!) at opsætte plane gipslofter, da det i sidste ende er billigere, og er pænt. 

Der sidder på nuværende tidspunkt 19x100 mm forskalling på tværs af spærrende (ind over indermurene) som bliver siddende. 

Det er planen at: 

1. Sætte dampspærre op mod den siddende forskalling. 
2. Sætte reglar 45x45 op på tværs af forskalling med centerafstand på 30 cm.
3. Lægge 45 mm isolering op imellem reglar.
4. Sætte gipsplader op direkte på reglar - med 4 forsænkede kanter (str. 90x240 Plan-A Board).


Lyder det fornuftigt? Det kræver selvfølgelig en vis præcision når det skal fastgøres på 45 mm reglar.


Vi har også skrå lofter, og jeg er i tvivl om hvorvidt det er noget specielt jeg skal gøre der? På sidste side her: http://byggesystemer.knaufdanogips....lofter.pdf er der noget om at der skal fastgøres til væggen eller laves en bevægelig fuge med kantskinne og sliptape. Men jeg forstår ikke helt konstruktionen. Nogen der kan hjælpe med det?
14 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jep, det lyder fornuftigt nok.
Men som du også selv skriver, så kræver det en vis præcision at montere gipsen på 45mm forskalling, frem for 95-100mm forskalling.

Af hensyn til dit andet spørgsmål, så benytter man vinkeljern og flexible hjørerne ved overgangen mellem gipsvæg og gipsloft, hvis man laver begge fra nyt i gips.

Laver man ikke nye gipsvægge, så fuges samlingen med acrylfuge i stedet for.

Tak for svar. Planen var oprindeligt at lade den eksisterende forskalling blive siddende, da den går ind over indermurene. Vi er imidlertid blevet anbefalet bare at tage den ned, ved at skære den af inde ved væggen. Vi har som det kan ses på billedet skiftet et par stykker, bla. hvor det tidligere lampeudtag sad, og i forbindelse med at vi har fjernet en skorsten.

Den bærende væg er huset midtervæg, dvs. disse vægge som står vinkelret på og parallelt med spærene er ikke bærene. Det har da heller ikke været noget problem at hive de forskallingsbrædder vi har skiftet ud og putte et nyt ind.

Kan I se noget i vejen for at tage forskallingen ned? Til gengæld vil der jo komme regler op, forskalling og derefter et lag gipsbrædder. Det vil jo alt andet lige at det også fremadrettet give en stabilitet, hvis der overhovedet er noget forbundet med de forskallingsbrædder der sidder der nu.

På forhånd endnu engang tak for hjælpen


Hvis der er lofthøjde nok, ville jeg da bare lade den gamle forskalling sidde.

Vi har på den ene side 245 cm og på den anden side 285 cm. Deraf går der ca. 12 cm til gulvkonstruktion, dvs. vi har en loftshøjde på 232 cm og 282 cm (skråt loft). Hvis der så bliver taget yderligere 8,3 cm (4,5 cm reglar, 2,5 cm forskalling og 1,3 cm gips), så er vi nede på 223,7 cm og 273,7 cm.

Den ville altså blive lige under de 230 cm ude i siden. Vi har selvfølgelig snakket om at det jo ikke er nødvendigt at stå præcis på de yderste 30 cm under væggen, og det vil måske ikke ses, da skråloftet lidt giver en illusion om at der er højt til loftet, selvom det ikke er så højt endda.

Annonce
Skrevet af VH på 16 jun 2011 20:18
Skrevet af VH på 16 jun 2011 18:13
Og lige et tillægsspørgsmål. Ville vi, hvis vi holder fast i den først nævnte model hvor vi sætter reglar direkte på den gamle forskalling, og så gipspladerne direkte på reglar, kunne bruge disse: http://www.bygmaonline.dk/pi/47_x_1..._2032.aspx

Eller måske noget ala det her: http://www.billigbyg.dk/shop/vaeg-r...5600p.html


Så ville der være noget mere at skrue i. 


Ovenstående kan I godt se bort fra. 

Vi har nu besluttet at lade den gamle forskalling sidde, derefter sætter vi både reglar og ny forskalling op. 
Problemet med at sætte reglar op som det eneste er at de skal sidde med c/c 30 cm, og det giver dårligt plads til isolering. 

Vi lader reglar følge spærrene, da det giver mulighed for at sætte flere skruer direkte op i spær. Dvs. der kommer reglar med ca. 90 cm afstand. Problemet er at der nogle steder ikke lige er et spær helt ude siden, som det også ses på billedet. Vi tænker at der her kommer et reglar op i kanten som skrues fast i den siddende forskalling - og så kommer der jo forskalling på tværs på 21*95 mm, som også til dels er selvbærende. Burde det ikke give et solidt underlag?
Ja, det er fint nok, den hænger jo i forskallingen som ligger over væggen...
Tak igen igen.. Der må et par flasker rødvin din vej når vores renoveringsprojekt er slut, nu du ikke får konsulentløn ;-) Eller vi må finde en opgave vi skal bruge en tømrer til

Jeg har set at danogips anbefaler forskalling på 25 mm, men gulv er jo også bærende ved 22 mm, så burde den der hedder 22x100 (21x95 hvl) ikke være tilstrækkelig?


Så kan jeg også få lavet bestillingslisten!

He he, det er helt okay.
Undertegnet drikker faktisk ikke rødvin alligevel..

Men hvis du løber ind i lidt tømrer eller murer arbejde du ikke selv kan udføre, så kan du da bare sige til, også hvis du skal købe nogle byggematerialer, som du ikke selv kan få en rimelig pris på...

Jep, høvlet forskalling er fint til underlag for gipslofter.

Der er yderligere 4 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis