vis mig din garage/hus med hardi/ivar plank

hej med jer.

Jeg har kastet mig ud i et garage projekt og bunden+sokkel er sat og nu skal jeg igang med resten.

Projektet :
garagen bliver 12 meter lang og 4,7 meter bred og skulle ende med en lift i den ene ende .
Planen var at de første 6 meter skulle være gitterspær og de sidste plankespær.

Min tanke er at bygge det op i reglar 45x145 med 60cm imellem stolper og så sætte vindpap og klemlister udenpå, dernæst vil jeg beklæde det med hardie plank.

indvendig skal der 150 mm isolering i samt dampspær og så nok beklædes med gipsplader.

Jeg ved godt at det er en dyrere løsning end træ men jeg skal benytte noget ikke brændbart matriale da det kun er 1,5 meter til hus samt i skel.

Min tanke var jo at der må være andre der har lavet noget ligende med disse matrialer og som måske har taget lidt billeder som man kunne få lov til at se hvor det så ud når det ikke kun er en 100x40 cm prøvevæg af hardie/ivar plank i byggemarkedet.

Håber i kan hjælpe
13 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg har brugt Hardie plank til vores lukkede Carport.
Mvh. Claus J.

CHL

Sådan et byggeri skal jo gennem en godkendelse hvor bla. materialerne er beskrevet så mon ikke Teknisk forvaltning ville havde afvist den ,-)


I am so full of it.....

Hvis du lige sender mig din mail, så kan jeg vise dig min garage i ivarplank fra 2009
jeg har beklædt alle gavle og "fyldt" porthul ud i garage med Ivarplank. Jeg vil anbefale at I er to til opgaven, jeg var alene og det var et hestearbejde at få 3,5 meter i vejret. Isoleringen er efter min mening for lidt - 200 mm koster ikke meget mere. Gips er - efter min mening heller ikke optimalt i et værksted, da du uvilkårligt vil begynde at hænge hylder og værktøj op. Og væggene vil ligne noget grimt til sidst. Hvad med en træbeklædning? I det mindste i en del af bygningen.

 

Annonce
Jeg var ikke bekendt med den brænd regel men det er min kommune *S* jeg har naturligvis søgt om tilladdelse og beskrevet hvad jeg havde forestillet mig at lave samt beklædningstype og fik også at vide at pga det ligger under 1 m til min nabo garage og 1,5 til hus må jeg ikke bygge i træ udvendig. Det var også i nabo høring pga min ønskede højde og størrelse og det hele er godkendt.

Jeg overvejede mursten da der står en mur som jeg genbruger i 8 meter af den ene længde men det blev sindsyg dyrt når man ikke kan selv og i forvejen syntes jeg at det render lidt op.

Men hensyn til gipsplader er vi da enig om at det ikke dur at hænge noget om i men da jeg har lidt eksisterende mur og nok ikke vil have så meget op og hænge bliver det meste nok gips men jeg havde dog overvejet at sætte enten værksted tavler op i den ene ende eller beklæde det med noget træ plader.

Isolering er primær nok fordi at det bliver bygget op i 45x 145 spærtræ og så kommer der nok lidt mere i loftet der er 100mm i gulv .

Min plan var også at smide et luftsolcelle panel op til ventilation og lidt varme.

Har i været tilfreds med det produkt i har sat op og er det stadig lige pænt
jeg er meget tilfreds med Hardyplank og de sorte planker ser ud som den dag jeg monterede dem. Men pas på med enderne, når du maler dem med spciallakken, den er lidt mattere end plankens org. farve. PS: I gulvet ville jeg smide 2x150 mm sundolit, mht luft/solcelle - tja, du bygger over 60 kvm, jeg tror ikke den lille mølle gør nogen forskel i det store rum. mon ikke du får mere lys/luft og varme med 2 ovenlys vinduer?

 

kan godt være at det ville være mere smart med vinduer men ellers overvejede jeg et stort solpanel blot for ventilation og som bonus måske lidt ekstra varme.

Er der ikke flere der har lidt billeder af deres projekt evt lidt om afslutninger i hjørner omkring døre/porte osv. er meget nysgerrig *S*
ang hjørnelister osv, gåes her hos ivarplank en hel serie. Men vær forberedt!!! De koster Kassen. En 3 meter sort firkantprofil med to lapper til mont. bag plankerne koster nær 500

 

her er lige lidt billeder af projektet.

det endte med hardie plank og port fra portspecialisten i nørager (hörmann port)

Der er yderligere 3 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis

Se også