Skalflex indendørs vandskuring på savsmuldstapet - erfaringer?

Er der nogen her på Forum der har erfaringer med at male Skalflex indendørs vandskuring på savsmuldstapet?

Jeg skal snart i gang med at ordne vægge i et rum, hvor savsmuldstapetet sidder direkte på beton (en 20 år gl. bygning). Savsmuldstapetet sidder tilsyneladende rigtig godt fast og er malet flere gange med alm. vægmaling.

Dækkes savsmuldsstrukturen ordentligt (så det ikke bare ligner det det er) savsmuldstapet der er malet over (=noget gratværk)?

Desværre er tapetbanerne ikke sat på så de ligger pænt op til hinanden, men er sat på med et lille overlap - vil dette kunne ses gennem 'vandskuringen'?

Håber nogle af jer kloge lav-det-selv-folk har nogle erfaringer at dele ud af

Henriette

18 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
det er en rigtig dårlig ide at vandskure på tapet !!
få dog fjernet tapeten før du vandskurer.

hvis du gør det alligevel, så risikerer du at tapetet falder af,når det bliver fugtigt,

Det vi ikke når i dag ........skal vi da ikke lave om i morgen

Enig af med det tapet inden du gør noget.


 

 

 

LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Det er ikke vandskuring det drejer sig om. Det er et malerprodukt, Skalflex indendørs vandskuring, som LIGNER vandskuring, og kan i flg. produktbladet (og XL-Byg) sagtes males på savsmuldstapet.

Spørgsmålet går på hvor godt det dækker! Nogen erfaringer?

Henriette
Har ikke erfaring med det produkt.

 

 

 

Hvor godt det dækker kommer vel an på hvor tykt lag der påføres, og hvor synligt evt. overlæg i tappeten er.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Annonce
Har nu besluttet at hive savsmuldstapetet ned og vandskure i stedet...

Har kig på noget der hedder LIP vandskuringsmørtel, KC 50/50/700, nogen der ved om det kan bruges på beton?
henrikette, nu skal du høre hvad vi har gjort i flere huse: Lej eller køb en girafsliber og slib så langt ned i tapetet som muligt. Derefter sandspartler du med en stor spartel, sliber efter så det er jævnt. Lad det tørre helt igennem i et par dage. Derefter køber du den billigste vægmaling der findes. Du skal også bruge en d el sand, som skal være rent for småsten og i en finhed som du ønsker dine vægge i (rødt sand eller vasket strandsand). Lav en prøve på 1/4 liter maling, hvor du oprører en AFMÅLT mængde sand. Prøvemal på en plade lad det tørre og vurder om det er grovheden du vil have. Nu doserer du frem og tilbage et par gange til du rammer blandngsforholdet. Nu kan du hælde sand i en 5 eller 10 liter spand og gå igang. brug en stor pensel. Mal alle vægge over een gang. Lad det tørre igennem. Nu maler du over med den bedste mailig du kan finde. Dette binder sandet til væggen. Og du er færdig. Billigt og meget nemmere end vandskuring. Jeg har anvendt denne metode i to huse og det ene boede vi i i ca. 10 år med dagligt slid, uden der var brug for rep. Sågar en opmuret kogeø fik en tur og det ses slet ikke, hvor man står og "hænger" på den høje side. Det eenste du skal passe på er, at der ikke kmmer striber i sandmalingen. d.v.s. at du skal vaske penslen ud et par gange under malingen. den bliver også noget tung at arbejde med! Go fornøjelse

 

Skrevet af uldal på 23 maj 2011 22:49
henrikette, nu skal du høre hvad vi har gjort i flere huse: Lej eller køb en girafsliber og slib så langt ned i tapetet som muligt. Derefter sandspartler du med en stor spartel, sliber efter så det er jævnt.



NEJ, lad være med det! FFS.... Det kan lykkedes nogle gange, men langt de fleste gange vil det gå galt. Sandspartle ovenpå rutex skal være den SIDSTE udvej man tager.  Der en stor risiko for at tapeten slipper (bobler op) når det bliver fugtigt, og mange gange lægger det sig ikke, da sandspartlen simpelthen "vejer" for meget. Så kan man muligvis, hvis man er heldig skære de bobler ud og spartle igen. Dog er sandsynligeden for at problemet,- boblen rykker sig rimelig stor da man nu først har åbnet op for "Pandoras æske". Så skrab nu bare det tapet af...

Ang at slibe rutex ned med en girafsliber. Tja, for det første for du "savsmuldet" spredt overalt. Det er selvfølgelig til at rydde op, men sørg også for at købe nogle ekstra af de puder der sidder inde i "hovedet" til at sætte sandpapiret fast på, da de har svært ved at klare den belastning det er at slibe i rutex, og ofte går i stykker. Især, når det er malet mange gange og dermed hårdere i overfladen.

Lej en ordentlig koger/afdamper i stedet (240v, eller bedre endnu 380v der er mere effektiv) . Pengene er langt bedre givet ud, end på at leje girafsliber til netop dette projekt. Uldals løsning er, (og undskyld ordvalget Uldal) generelt klamp som kan lykkedes men hvor chancen er større for det mislykkedes.


 


Faglært bygningsmaler, gør-det-selv og autodidakt ud i renovering af husmandssted 
nu respekterer jeg normalt indlæg - uanset holdning - men Jackos ord k l a m p???
En girafsliber kobles på en udsugning (støvopsamler). Damp-metoden bliver du hurtigt træt af. Så kan du ligeså godt anvende klister-metoden, hvor du påfører små arealer med tapetklister og lukker af med plastfolie, lad det sidde og skrab med en spartel. klisteren skal være den uden cellulose

 

Jamen, men det er det uanset hvad du mener. Der er en grund til at man som maler ikke gør den slags,
 Smør du bare klister på og put plastic på. Man kan undre sig over, at 99 procent af faglærte malere bruger afkoger, når den ikke er mere effektiv end den løsning du foreslår.... Tænk sig, al den tid man kunne spare, ved at lade klister og plastic passe sig selv, imens man lavede noget andet. Sikkert en del af de store firmaer, som koger den ene efter den anden lejlighed ned, der kan bruge en der kan spare dem for så mange penge

Og jep, en giraf kobles på en støvsuger, men ikke desto mindre kan den havde svært ved at tage alt.

Faglært bygningsmaler, gør-det-selv og autodidakt ud i renovering af husmandssted 
Der er yderligere 8 indlæg i tråden.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også