vejret

 Følg tråden
uldal
uldal
Indlæg: 5134
Postnr: 6500
uldal uldal

 Hvis et landbrug (A) opkøber landbrug (B), beholder en del af jordene og sælger B videre som landbrug, hvortil hører så en tinglyst (i 1928) vejret til et fjerntliggende jordstykke, som var blevet indlemmet i A, men nu igen videresolgt til C. Vejretten går over en parcelhusgrund. Følger en vejret jordstykket? PS: Det offentlige kan ikke svare  og stykket med vejretten er ikke indtegnet på matrikelkortet. Årsagen til sp. er, at omtalte jordstykke har ændret driftmæssig status, så der er stærkt udvidet kørsel over grunden.

 

Brandmanden
Brandmanden
Indlæg: 476
Postnr: 3650
Brandmanden Brandmanden
Hvad står der præcist i den tinglyste servitut?

Mvh.

René

Håndværkeren
Håndværkeren
Indlæg: 20251
Postnr: 0000
Håndværkeren Håndværkeren
Der er et og andet om at hvis man har haft brugsretten til en vej over en andens mark / Grund i mere end 20 år. Så kan der ikke ændres på tingene uanset om vejen bliver mere eller mindre brugt.
uldal
uldal
Indlæg: 5134
Postnr: 6500
uldal uldal Trådstarter
i servitutten står, at oprindelige ejer har fri passage over grunden til sin bagvedliggende mark. Ingen bemærkninger om tid eller ejerskab. Servitutten er fra 1928 og grunden er solgt fra omtalte mark og anvendt til parcelhus, marken hørte til langbruget B.
Spørgsmålet går ikke så meget på, om "nogen" har vej-retten, men mere HVEM. Det håndværker henviser til er hævdvunden ret. Denne ret er ikke opnået endnu, idet landbrug A opkøbte landbrug B i 1995. Her overgår vej-ret til A, men idet han sælger B videre som landbrug og beholder omtalte jordstykke, er spørgsmålet om det er nuværende ejer af B og ikke C, som netop har købt stykket, der har retten. Altså: Følger retten jorden eller ejendommen?

 

Brandmanden
Brandmanden
Indlæg: 476
Postnr: 3650
Brandmanden Brandmanden
Det er helt sikkert juridisk spidsfindigt...

Da der blev udstykket til ny grund skulle der nok være tinglyst vejret for den nye matrikel. I praksis vil det nok være svært at argumentere mod at ejeren af den nye matrikel ikke skulle kunne gøre brug af den allerede tinglyste vejret for hovedmatriklen. Jeg tror jeg ville spørge en prof. om det for det nok ikke nok med logisk tankegang.

En landmåler ved meget om den slags, men tager sig oftest ret godt betalt.

Mvh.

René

djaydjay
djaydjay
Indlæg: 577
Postnr: 7200
djaydjay djaydjay
Jeg tror bestemt vejretten følger jorden, da den skal sikre at jordejeren altid har adgang til jordparcellen, ellers kunne man ende i den situation, at der var jordstykker rundt i landet, som ejerne reelt ikke havde adgang til, fordi de oprindelige vejretter nu tilhørte nogle ejendomme, som reelt ikke havde nogen interesse i de pågældende jordstykker.

Der findes uendelig mange små jordparceller i Danmark, moseparceller, små engstykker og lign, - der alle har vejretter over tilstødende parceller, hvis vejretterne ikke fulgte disse små jordstykker, ville de jo være usælgelige, da der ikke ville være adgang til dem.

Men om der kan være noget i den specifikke sag, som gør det muligt at få hævet vejretten, vil det givetvis kræve kvalificeret juridisk bistand at få afgjort.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

 1. Vejret ifm udstykning
  Jura, reglementer og krav
 2. Hvordan bliver vejret?
  Over hækken
 3. DMI ?? Hvor finder du vejret?
  Lav-Båd
 4. Ny matrikel på mark
  Jura, reglementer og krav
 5. Storm P og vejret
  Lav-Båd