Spånplader med spor

Hej

Vi får snart fjernvarme til byen og vi overvejer i den forbindelse, at hive klinkerne af gulvet i køkken/gang ( 50 kvm. ) samt gulvtæppet af stuen (50 kvm. ) og derefter ligge spånplader med spor på hele arealet med trægulv ovenpå.

Er der nogle der har erfaring med spånplader med spor?

Der er beton under hele arealet.

Mvh.
Stinna
Hej Vi får snart fjernvarme til byen og vi... Vis hele indlægget
13 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Skrevet af Stinna 74 på 14 maj 2011 07:27

Vi ville gerne undgå, at skulle grave gulvene op, da det er en kæmpe opgave med 100 kvm., selv om det er den løsning de fleste anbefaler os.

Der er i dag EL-gulvvarme i de 50 kvm. i køkkenet/gangen, så derfor siger nogle fagfolk, at gulvet må være forholdsvis ok isoleret. Vi oplever ikke, at der er fodkoldt i stuen, hvor vi har tæppe på i dag.

Bare fordi der er gulvvarme betyder det ikke at der er isoleret, rigtigt mange har bare lagt gulvvarme, uden videre isolering under da er overbevist om at varmen da bare stiger opad, og det er derfor er mindre nødvendigt at isolere ned ad.... et meget dyrt valg at tage.

Og med 100m2 er det altså ikke småpenge i varme der forsvinder den vej.

Skrevet af Stinna 74 på 14 maj 2011 07:27

Vi bliver dog anbefalet (selvfølgelig), at slukke for gulvvarmen, når vi får installeret fjernvarme i form af 14 radiatorer i hele huset. Køkken/gang og stuen er blot ikke egnet til radiatorer (der bliver ikke mange vægsider tilbage at sætte møbler op af) pga. vinduer fra gulv til loft i hele den ene side, hvorfor jeg har svært ved at slippe tanken om gulvvarme.

Endvidere er et klinkegulv koldt uden varme i....

Ja, el gulvvarme er jo dyrt i sig selv, uanset hvor meget isolering der lægger under.

Men vil du etablere gulvvarme i nogle af rummene, så skal du lige finde ud af hvor meget isolering der er i gulvene først, det er noget møg at finde ud af efter ½-1 år at gulvene ikke er særligt godt isoleret, også skal droppe gulvvarmen igen, eller starte forfra med at bryde hele gulvet hele op igen.

Hej
Det er lykkes mig, at få kontakt til murermesteren som byggede vores hus i 1975. Han oplyser, at der er 30 cm. lecakugler og et pudslag under gulvene, så han anbefalede os, at grave det hele op. Det bliver et stort projekt ;-)

Mvh.
Stinna
Alle møblerne behøver vel ikke at stå ud til væggen.
Et par konvekttorer et par konvektprer i grave under kælder til loft vinduerne er rigtig godt.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis