Frakobling af passager airbag

Jeg skal gerne ha' frakoblet airbag'en på passagersædet i min Ford Escort 1.6 fra 1996, fordi jeg skal ha' en barnestol på sædet og ikke har andre sæder i bilen. Det optimale ville selvfølgelig være, hvis man kunne sætte en nøgle omskifter ind, så man kan koble den FRA og TIL efter behov. Har fået et tilbud fra en fagmand, der har erfaring med at lave sådan noget, på at lave det, men det er lidt dyrt. En permanent frakobling koster kun det halve, men er stadig dyrt ift at det kun tager 1-1½ t. at lave.

Mit lokale værksted vil godt forsøge at lave det, som en permanent frakobling, men ved ikke hvilken modstand, der skal til. Og jeg ved ikke, hvad de skal ha' for det.

Ford forhandleren siger, at det værktøj (modstand) de normalt bruger til dette er udgået hos producenten (det må være til lige den model, han mener.....), så hvad gør man så ? Han kan ikke oplyse modstandens størrelse, da det ikke står nogen steder.

Nogen der ved, hvilken modstand der skal til ? Og hvor man kan skaffe en sådan ?

Er der nogen, der har forslag til andre, der kan lave det ? Kan man evt. selv gøre det ?

Læste i en anden tråd fra 2009, at det samtidig er vigtigt, at man kan dokumentere, at airbag'en ER frakoblet, hvis man skulle blive stoppet af politiet, fx ved nogle klistermærker, der skal sidde i bilen.

Hvor kan man få/købe sådanne klistermærker ?

9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg forstår slet ikke dit spørsmål, dit barn har intet at gøre på forsædet af en bil, det er på bagsædet de skal være. Og stolen skal have ryggen mod kørsels retningen. Du skal køre bilen og koncentrere dig om det, ikke sidde og pusle baby !
@Håndværkeren. Sikke noget vås! Det er korrekt at rådet for større færdselssikkerhed anbefaler bagudevendte autostole. men det er fuldt ud lovligt at montere barnestol på passagersædet, hvis airbagen deaktiveres! Det kunne jo være at Frk. Else var den lykkelige ejer af en gulpladebil og dermed ikke har et bagsæde at placere stolen på. Mvh. Michael

Det fikser jeg...
Nå så jeg vrøvler, tjah
Hvis frk. Else har en gulplade bil, må hun jo så vidt jeg ved kun bruge den i forbindelse med et arbejde. Ikke til privat person transport.
Og jeg mener stadig at et forsæde er for farligt et sted for en lille Guldklump.
Hvis frk. Else har en gulplade bil, må hun jo så vidt jeg ved kun bruge den i forbindelse med et arbejde. Ikke til privat person transport.

Det har jo ikke noget at gøre med farven på pladerne, men om bilen er momsfri...

Selvfølgelig er Guldklumperne bedst tjent med en plads på bagsædet! men man skal ikke kaste med varmt vand, når man selv bor i en iglo. Husk at din generation kørte rundt med 4 børn på bagsædet 2 i bagagerummet ingen fastspændt og chaufføren med "advokaten" i mundvigen.:-) Nå nok om det mon ikke Polobjørn kan komme med et fornuftigt svar

Det fikser jeg...
Hej

@ elmichael Tak for din store tiltro til mine evner/forstand, i dette tilfælde er det berettiget.

En modstand til frakobling (egentlig ikke det rigtige ord, fordi man fjerner faktisk forbindelsen til airbaggen og snyder styringen til at tro at airbag stadig er der ) men lad det nu være - man skal bruge en modstand på 3,2 Ohm og 1/2 Watt -
 
det kan nok fåes hos en radio teknikker eller elektronik forretning - eller et autoelektro.

Man  B Ø R  I K K E  lave et system med kontakt fordi det skal styreenheden være beregnet til for at lave noget der er  200 % i orden og det skal det være for at det virker når det skal  og ikke fyrer noget af i utide.
 
Alt dette  BØR  udføres ef en person der har fulstændig styr på hvad han laver så det udføres 100 % rigtigt - prisen kan /vil jeg ikke kommentere.

Hilsner til alle i tråden fra Polobjørn

"AUTOELEKTRIKEREN"
Annonce
Jeps ! Og var det min mor der kørte, var farten aldrig under 150 kmt. på landevejen ind til det blev ulovligt. Så sad hun og skummede over at hun skulle snegle sig ud af vejen. Selerne var slet ikke opfundet den gang ! Hendes kørekort røg da hun hårdnakket påstod at en foran holdende lastbil var bakket ind i hende i et lyskryds. Men hun var også kun 70 år på det tidspunkt og godt senil.
Man behøver sørme ikke være 70 år for at tro at lastvognen foran pludselig bakker!!
En af mine venners kone påstod som 45-50 årig hårdnakket det samme og meldte oven i købet lastvognschaufføren til politiet for at ville stikke af og efterfølgende at være grov og truende!! :-))) Jeg kan sgu da godt forstå at han blev pisset af.
Skøre kælling.

Nå, undskyld, det har vist ikke meget med sagen at gøre. Herligt at kunne trække på Polobjørns viden!! :-)

Med venlig hilsen
ktm

 

Tak til polobjørn for svar.

Men hvad mener du med:
Man B Ø R I K K E lave et system med kontakt fordi det skal styreenheden være beregnet til for at lave noget der er 200 % i orden og det skal det være for at det virker når det skal og ikke fyrer noget af i utide. ??
Hej
For at svare på dit spørgsmål - så kunne jeg godt fremstille et system med en kontakt der koblede airbag fra og til - men det jeg mener er at det skal man ikke lave uden at styreenheden har en speciel funktion til dette
Hilsen Polobjørn

"AUTOELEKTRIKEREN"
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis