havevanding

Hej

Jeg skal igang med at lave et lille vandnings anlæg til at kunne vande min køkkenhave med, problemet er der hvor min regnvandstank står er der ca. 50meter til køkkenhaven og så skal jeg gerne kunne tilslutte en vipvander til det men aner ikke hvor meget tryk den kræver og det er jo et godt stykke som vandet til løbe så hvilken pumpe skal jeg bruge?
Jeg har ledt en del på nettet men kan ikke rigtigt finde det som jeg skal bruge, så håber at i kan hjælpe mig.

mvh Jens
24 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du skal jo nok have et lille transportabelt husvandværk, der er trykbeholder på et sådant.
Kan jeg bare sætte en slange til og så ned i min regnvandstønde og så min vandslange på eller hvordan ville du gøre det?

mvh jens
Ja det skulle du kunne, du skal dog nok spæde pumpen først, det skulle jeg med den der står nede ved den gamle brønd. Nu får jeg komunalt vand.
Det smarteste vil nok være at montere en studs i nærheden af bunden på din regnvands beholder, sådan en 5 cm. over bunden så pumpen ikke trækker det slam med der står der nede.
Og så skal slangen fra pumpen til tanken være af en stor dimention, fra pumpen til haven kan du godt klare dig med en almindelig slange.
Annonce
hvor stor slange vil du mene at jeg skal bruge fra regnvandstønden og til pumpen? og sådan en studs, er det sådan en her: http://www.harald-nyborg.dk/merinfo.asp?varenr=5436&n=10 men den kan jeg jo kun sætte en alm vandslange på ikke?
skal jeg ha nogen form for kontraventil mellem pumpen og tønden?

mvh jens
Nej den er for lille i diameter og du behøver ikke en ventil imellem da pumpen er med ventiler de rigtige steder. Men der findes også et sæt slanger til den omtalte pumpe hos Onkel Harald.
Hej igen

Jeg var en tur ude ved Harald igår og så på den pumpe og fandt den her slange: http://www.harald-nyborg.dk/merinfo.asp?varenr=2272&n=10 og så fandt jeg ud af at jeg kan købe messing studser, så jeg på udgangen kan sætte en alm 3/4 vandslange, kan dog ikke finde dem på haralds hjemmeside.


mvh jens
Hvad er dette så? http://www.harald-nyborg.dk/merinfo.asp?varenr=2068&Grp=30&n=30100
eller er jeg helt galt på den?

Mvh Jens
Der er yderligere 14 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også