Maling af nedslebet gulv behandlet med hvid olie og voks?

Hej LDS'ere

Jeg har netop købt en lejlighed med et plankegulv, der er slebet ned til not og fjer. Jeg har fået at vide af sælger, at gulvet i sin tid er blevet behandlet med hvid olie og voks, men der er med tiden kommet tydelige spor af den daglige gang i rummene.

Her kommer så spørgsmålet:

Er det muligt at male højglans hvidt ovenpå et gulv behandlet som ovennævnte? Kan det slibes let eller blot vaskes grundigt inden maling?

Med venlig hilsen

Rasmus

--

Med venlig hilsen

Rasmus

6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Male det... Nej. Underlaget SKAL være frit for olie, voks og sæbe. Dette skal ske med. Vask evt et par gange med gulvrens/trærens og en grundig slibning. Ikke bare en overflade slibning. Også var der mindre tilbage

Men hvorfor højglans ? Jo højre glans, jo mere set du af ujævnheder og slid. Det bliver noget rigtigt skidt at holde vedlige.

Det professionelle malerarbejde kræver viden !

Malerfirmaet Nicolaj Larsen   Facebook

 

Hej Nikolaj

Hmmm, den grundige slibning vil nok ødelægge gulvet, da der ikke er noget som helst at slibe af ifølge den gulvmand, der kiggede på det. Forsøget på at male det er også virkelig sidste udvej, før vi må tage skridtet og få lagt nyt gulv. Man kunne ikke satse på, at trække olie, voks og sæbe ud af plankerne med gulvrens/trærens alene?

Hvilken glans ville du eventuelt anbefale?

--

Med venlig hilsen

Rasmus

Læg et tæppe, linoleum eller om galt skal være, et tyndt click-gulv, på.
Højglans naturligvis. :o)
Tjaeh, click-gulv kunne være sidste intans, hvis malingen glipper. Hælder i det tilfælde nok mest til et helt nyt plankegulv, hvis det ikke er alt for peberet.

--

Med venlig hilsen

Rasmus

Du kan prøve. Syntes bare det er tosset at bruge penge på. For jeg tror ikke på du får et rimeligt resultat.
Hvis det skal være en vandfortyndbar gulvmaling er der stor risici for gennemslag. Den er mindre slidstærk, mere modtaglig over for snavs.
En terpentinfortyndbar gulvmaling er mere slidstærk. Holder på gennemslag, lugter og gør det langtid efter. Den holder ikke farven. Efter som du vil have hvide gulve, skal du nok regne med de med tiden bliver "gule"

De fleste gulvmalinger der er på market er enten halvmat ca. glans 25 eller halvblank ca. glans 50. På et gammel nedslidt gulv vil jeg sige.. Så mat du kan få gulvmalingen. Jo mere mat det er, jo mindre ser du 

Det professionelle malerarbejde kræver viden !

Malerfirmaet Nicolaj Larsen   Facebook

 

Glem alt om at få et pænt gulv ved at male ovenpå olie, voks og almindelig brug af sæbe. Det vil ganske enkelt ikke holde. Ydermere er det et gulv du taler om - har du tid/tålmodighed til at lade malingen hærde - næppe. Løsningen med at lægge noget ovenpå gulvet lyder langt mere gangbar!

God fornøjelse med dit projekt.


Med venlig hilsen


Tibberup Høkeren


www.tibberuphoekeren.dk


 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også