Dræning under hegn

Hej  i forummet.

Vi har fjernet en kraftig bøgehæk i forhaven i vores sommerhus. Hækken har dannet læ for vinden og ly mod vejen og skal da også erstattes af et 1,80 m højt plankeværk. Det store problem er bare, at vi har et højt grundvandsspejl og døjer således meget med vand i forhaven.

Ifølge dræntegningerne løber drænet lige under den nu fjernede hæk og da rødderne fra denne alligevel skulle graves op, besluttede vi at lede efter dette dræn, for evt. at kontrollere om det overhovedet virker. Vi gravede en ca. 1 meter dyp og ca. 6 meter lang rende, men ak, ingen dræn.

Spørgsmålet er nu hvad denne rende bedst kan fyldes med. Vi vil gerne have overfladen drænet bedst muligt men stolperne (90X90) skal jo også stå ordentligt fast (evt. i tørbeton). Har overvejet drængrus i ihvertfald en del af renden, eller andet fyldmateriale uden ler, det har vi nemlig så rigeligt af.

Blikkentuden
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du skal godt nok også længere ned for at finde de drænrør, her hvor jeg bor ligger de mellem 150 og 180 cm. nede. Men det kan selvfølgelig være forskelligt, men prøv at grave lidt dybere
men prøv at grave lidt dybere


Tja, men ifølge en yderst pålidelig kilde (en anden sommerhusbeboer i området), så skulle drænet ligge ca. 80-90 cm nede. Og det giver vel heller ingen mening at det skulle ligge meget dybere når grundvandet står så højt som det gør her. Da naboen sidste år borede stolper ned til en carport, stod grundvandet ca. 80 cm. nede og det var langt inde i en varm og tør sommer.
Så smid du nogle store søsten i hullet og dæk efter med stabilgrus eller lignende.

Drænet er vel (eller burde) være i forbindelse med en form for afløb, faskine eller lign.? 

Skrevet med andre ord, hvad er der i enderne af drænet?

PS. Da bliktudens postnummer er 2770 ville det undre mig en del om der blev lagt dræn væsentlig over en meters dybde, da det bare vil betyde, at røret er grundvandsfyldt det meste af året 



 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis