1. sal

Hej

vi bor i et hus på 145m2 med fladt tag. Vi vil gerne bygge 1 sal, men kan ikke gennemskue hvor mange m2 vi må bygge. Vi har 788m2 grund og har tilladelse til at bygge 25%. Men da det kun er højden på over 1,5m der tæller i m2 så aner jeg ikke hvordan det skal beregnes... Nogen kloger mennsker der kan hjælpe?

hilsen
Christina
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis jeres hus er:
"fritliggende enfamiliehuse og tofamilieshuse med vandret lejlighedsskel beliggende i et parcelhusområde." Så er bden tilladte bebyggelsprocent 30.
Dog kan en lokalplan fastsætte anden bebyggelsprocent.

Men ved 30% er det tilladte bebyggede areal 236 m2
I har 145 m2 og må derfor bygge 91 m2.
(Vær opmærksom på at en carport kun medregnes med den del der overstiger 35 m2)

Hvor mange kvadratmeter det kan blive til ved en overbygning afhænger af hvordan den udformes.

Det nemmeste er nok at tegne et snit af det eksisterende hus samt det ønskede tagprofil.

Men hvis jeres hus er 10 meter bredt og 14,5 meter langt vil et almindeligt tag med 45 gr taghældning give et areal af 1.salen på ca. 100 m2.

Hej og tak hpox.

Har du også nogle pris ideer? Vi skal selvfølgelig have lavet tegninger mm, og tag og udvendig og bærende konstruktion. Hvad prisleje ligger vi i?
Alt indvendigt såsom isolering, gibs, el, vand og rør mm. kan vi selv

Hilsen
Christina
Hvis vi snakker det nye tag og i selv sørger for at finde ingeniør en der kan lave de statiske beregninger + tegningsarbejdet og byggeansøgningen.

Så skal i regne med 350-400.000,- for taget, alt efter hvor dyrt et tegltag i vælger, og hvor mange tagvinduer i skal have i taget, så er taget lagt og gavlene lukket, så kan i lave resten af det indvendige arbejde selv.

en lille note er at de 1,5 meter er til oversiden af taget, altså ikke den højde du måler fra gulv til skråvæg, men fra gulv til overside af tag.

det indvendige vil nok kunne beløbe jer i noget der minder om 3-400.000 i materialer +- alt efter hvad i vælger om der skal være et badeværrelse osv, jeg har selv været det samme igennem ,bortset fra jeg havde tagkonstruktion og gavlvægge, dertil kommer jo så løn til de ting man ikke må selv, som el og vvs hvis i har direkte fjernvarme (det kan selvf være i er hhv vvs'er og installatør)..


 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis