Spildevandsafgift på regnvand

Hej

Er der nogen som ved om der er afgifter på at udlede regnvand i kloaksystemet eller om der er politiske planer om at det kommer.
Jeg har noget kommende gravearbejde i haven og hvis der er penge at spare ved at nedgrave en faskine, kunne jeg ligeså godt gøre det nu, hvor jeg er ved at ødelægge græsplænen :-)
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Der skal ikke betales spildevandsafgift for afledning af regnvand til kloakken, som du kender det med dit husspildevand.

Der er nogen snak frem og tilbage om at det kunne være godt med afgift på regnvandet. Principielt set er det en fin idé - men hvordan skal det administreres. Det er en umulig opgave at gøre det efter hvor meget en grund er befæstet og afleder :-)

Udover det, så er der i nogle spildevandsplaner i de forskellige kommuner fastsat en øvre værdi for hvor meget ejendommen må være befæstet inden der kan kræves tiltag på den enkelte grund, såsom forsinkelse på afledningen til kloakken.

Hvis du alligevel skal grave og har miljøkasketten på er en faskine en god idé. Du må kun lave den til tagvand og afkobling/afblænding fra nedløb til offenlig kloak er autoriseret arbejde :-) Men hør kommunen inden, da nogle kommune ønsker at underrettes inden.


 

 

 

Skrevet af hans2.hansen på 27 mar 2011 22:27
sikkert en penge maskine af spildevand af renvand.!
til dem der sidder i regering.!

 
Der er nu lidt fornuft i det alligevel.

Der er to slags spildevandssystemer:

1) Fælles systemet, her løber både husspildevand og regnvand i samme ledning
2) Separat systemet, her er løber det i hver sin ledning

I system 1 er problemet at der indimellem kommer meget regnvand i ledningerne når det enten regner rigtig meget eller meget længe. Her bliver systemet så overbelastet.
Når det sker, er det at der kommer vand i kældrene. Samtidig sker der aflastninger i systemet undervej i såkaldte overløbsbygværker. Her ledes "spildevandet" direkte ud i vandløbet. Og det er noget møg.

Spildevand blandet med regnvand betyder at det bliver en tynd gang suppe. Så når man samtidig ved at renseanlæg kun renser i procent, da alt ikke kan fjernes betyder dette at regnvandet gør at der ledes mere stof ud i vandmiljøet.

I system 2 er der ekstra omkostninger til etablering af ledninger og bassiner jo mere vand der skal ledes fra befæstede arealer.

Kan man så ikke bare lave større kloakker - Jo, men hvem vil betale det dobbelte for at komme af med spildevandet

Så det bedste er at vandet bortledes lokalt - fx via faskine

Pengene for at komme af med spildevandet går til forsyningen. Pengene kan og må ikke overføres. Selskabet som driver forsyningen skal have et regnskab der hviler i sig selv - det må med andre ord ikke være en virksomhed med profit for øje. 


 

 

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis