Tomat sovs.

 Følg tråden
sk1985
sk1985
Indlæg: 69
Postnr: 5620
sk1985 sk1985

nu det jo snart tid til man skal have gang i drivhuset igen så tænkte på om der nogen der havde nogen gode opskrifter på tomat sovs med friske tomater. og om der er nogen der ved om det kan tåle at blive frosset ned så man kan bruge det til vinter.

 Vestfyns betonboring

MRA
MRA
Indlæg: 60
Postnr: 3210
MRA MRA
Jeg kender desværre ikke nogen tomas sovs opskrifter, men tomater kan sagtens fryses ned!

Vask dem, pil dem (eller lad vær) og frys dem ned som hele eller del dem, som du ønsker.

Find det bedste og billigste minicruise på Minicruise-guide.dk. Læs også om de sjove Friv spil.

jbr
jbr
Indlæg: 2074
Postnr: 7451 Sunds
jbr jbr
Nu kommer det jo an på, hvad du forstår ved en tomatsovs.

Men her er en jeg selv kunne finde på at lave:

- 8 store tomater (hjemmedyrkede naturligvis, eller italienske... danske industritomater smager ikke sødt nok... mest af vand)!
- ½ l. piskefløde.
- salt/peber.
- 2 store fed hvidløg.
- 1 håndfuld hakket basilikum.
- ½ hønsekødsbouillion terning.
- ½ kop vand.
- 2 spsk jomfru olivenolie.
- 1 spsk. sukker.

Alt, undtagen salt,peber, basilikum og fløde kommes i en gryde.

Blendes og varmes op.
Fløde tilsættes.... varmes op.
Salt og peber smages ind i sovsen.
Basilikum tilsættes.
Koges 10 minutter for svag varme.

Ikke den typiske kedelige tomatsovs, men en luksusudgave a´la jbr

 " Hvis alt ser ud til at være i orden, så er der noget du har overset "


Med venlig hilsen

Jan

Solus 24 "Ofelia"   ___/)__/)_            www.solussiden.webs.com

Cata
Cata
Indlæg: 108
Postnr: 8370
Cata Cata
Til pizza er denne sovs rigtig vidunderlig. Den skal endda laves kold så den er hurtig. De flåede tomater kan selvfølgelig laves selv

1 ds. flåede tomat, gerne cherry
1 spsk olie
1 frisk tomat
2 tsk salt
3 spsk tomatketchup
1 tsk peber
1 tsk paprika
3-6 fed hvidløg
Basilikum
Oregano

Det hele blendes undtagen krydderurter som røres i bagefter
TinaMJ
TinaMJ
Indlæg: 2
Postnr: 3520
TinaMJ TinaMJ
Ganske enkelt - jeg laver en dejlig tomatsauce med appelsinsaft. Jeg steger et løg (eller flere efter portionsstørrelse), hakker tomaterne og steger dem på panden og smager til med appelsinsaft, til den bliver tilpas sød, samt salt og peber. Den kan blendes eller bruges som den er efter smag og kan sagtens fryses.
Henrik S
Henrik S
Indlæg: 470
Postnr: 6300
Henrik S Henrik S
den kan også kommes på syltetøjs glas og gemmes ½ år, på køl.
har før brugt x antal tomater skåret i grove stykker, løg, hvidløg, oregano, s/p, lidt honning, evt. lidt dobbeltkoncentreret tomatpure du den på dåse. du skal holde øje med at den ikke brænder på, tilsæt lidt vand til at starte med for at det damper, brug låg, væsken koges ud senere uden låg
 Vær mod andre, som du ønsker, de er mod dig.
Kok og Havenørd.
mortenpalsen
mortenpalsen
Indlæg: 4
Postnr: 8230
mortenpalsen mortenpalsen

Jeg har set Jamie Oliver lave en tomat dressing til grøntsager:

1/2 revet løg, gerne rød løg
2 fed hvidløg
saften af en halv citron
olivenolie
1-2 tomater

Det skal lige nævnes at alle ingredienserne skal rives på et rivejern, så det bliver en slags most dressing. Skindet fra tomaterne, skal selvfølgelig bare smides væk Den er virkelig lækker at komme over fx kogt broccoli eller asparges.
vh! Morten
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

  1. sovs
    Lav-Mad/drikke
  2. Grønne tomater
    Lav-Mad/drikke
  3. Rejesalat - dressing
    Lav-Mad/drikke
  4. Nye katolfer, frækkedeller og sovs ( men hvilken sovs )
    Over hækken
  5. vindrue sovs
    Lav-Mad/drikke