Ford Escort 1,6 1998 mister kølervæske

Vil høre om nogen ved hvad der kan være i vejen med min bil.
Den mister kølervæske.

Har prøvet at få værksted til at sætte tryk på kølersystemet, men de fandt ingen utætheder

Når jeg så åbner til kølervæske beholderen siger det pifttt og der kommer noget tilbage i beholderen men ikke alt det der mangler.

Den går ikke ud i tomgang men køre meget ujævnt.
har set slanger efter fandt ikke nogen utæt hed, men opdaget at det var kølervæske i luftfilteret
håber nogen vil være flinke at svar mig.

på forhånd tak
Niels
8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Velkommen til

Der kan være flere muligheder.

Prøv at lade den varme motor gå i tomgang medens du kigger ned i ekspansionsbeholderen. Det må absolut ikke boble der nede. Gør det det er der god mulighed for, at det er en toppakning.

Jeg undrer mig en del over det med at der er kølevand i luftfilteret: Er du ganske sikker på det?

Jeg har lige måttet skifte vandpumpe på min Mondeo 2.0. Det varede noget inden jeg fik en klar indikation på, at det var det, der var årsagen til idelig vandmangel. Prøv at kigge ind til skjoldet over tandremmen, ude fra højre forhjul og se om der skulle hænge dråber i bunden af skoldet. Især lige efter motoren er stoppet efter en køretur, og med låget på ekspansionstanken, kan man muligvis se nogle dråber.

Der er også mulighed for at varmeapparatet er utæt, men så skal der lugte af kølervæske inde i bilen. Lugten fornemmer du ved at snuse ned i ekspansionstanken. Den lugt må der ikke så gerne være inde i kabinen.

Med venlig hilsen
ktm

 

Kølervæske er giftigt - så lad være med at synke.

Kender ikke lige hvor luftfilter sidder på den model. Men de fleste "suger" luft lige omkring køleren. Så måske der er en utæthed i køler lige før indsugningen til luftfilteret. Da det burde være den eneste vej kølervæske kunne komme ind i filteret.

Husk: Rigeligt med ølpauser.

satte kun forsigtigt tungen på det.

ok det må jeg lige chekke tak
har nu set efter utæthed, men fandt ingen, men lagde mærke til lige som en suge lyd, ved ikke hvad det heder der hvor det er men der går en slange/rør til luftfilter kassen og på siden af den sidder gas kabelet 
Annonce
der er vel ikke en varmeapperatsslange eller regulator lige over filterhuset? Hvis der er en utæthed der, drypper det jo ned. Det kan også være din vandpumpe der er utæt.

 

Det er bare lidt underligt, at der er vand i luftfilteret. Er det virkelig tilfældet, er det jo ikke så sært, at motoren går ujævnt. Det er rent faktisk meget bekymrende til det farlige grænsende.

Prøv at se meget nøj efter, om der alligevel er en utæthed lige der i området, hvor motoren suger luft ind i luftfilterkassen. Det skal ske med varm motor og fuldt tryk på kølesystemet.

Er der overhovedet et meget kraftigt tryk på eksp.beh. ved varm motor straks efter kørsel?

Med venlig hilsen
ktm

 

Fejl

Med venlig hilsen
ktm

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis