Hvis du er lidt snild på fingrene, kan du med held benytte dig af det som spejdere kender som en "kulsø-samling"
Lidt forenklet tager du en rundholdt (kosteskaft) som du skærer en pæn rille på tværs i begge ender(dvs. diregonalt i forhold til åre-retningen), derefter borer du et hul (samme diameter som rundholdten) i stubben, og et hul som ikke går hele vejen igennem din bordplade.Husk at måle din rundholdt's længde, da den er afgørende, i forhold til hullernes dybde.
Så tilskærer du 2 kiler som passer i rundholdtens bredde, gerne i noget hårdt træ som eg eller ask.
Nu sætter du kilen i rundholdten og banker rundholdten fast i bordpladen, herefter sætter du en kile i den anden ende af rundholdten og banker den fast i stubben.
Hvis du ellers har været lidt omhyggelig med opmåling og tilsnitning af kiler, skulle rundholdten være spændt så meget ud at den ikke kan rokkes ud af stedet.
Og til slut, som andre har skrevet, så hust at skære en tyk skive og få barken af.
PS: du kan jo også godt lave mere en rundholdt samling, hvis bordpladen ellers er stor nok, og så kan den heller ikke dreje rundt.
Held og lykke med hjemmesnitteriet.