Kvaliteten af dansk vingetegl

Hej

Jeg vil i den nærmeste fremtid have lagt nye teglsten på mit hus. Af hensyn til husets udseende vil jeg foretrække den traditionelle naturrøde danske vingetegl, f.eks. Højslev vingetegl eller måske Højslev rødengoberet vingetegl.

Jeg har imidlertid hørt at danske teglsten, i hvert fald tidligere, blev lavet af en halv-dårlig ler der gjorde at stenene var porøse og derfor optog en del fugt og derfor hurtigt blev grønne/algebegroede og generelt ikke holdt alt for mange år (mindre end 30 år). Et enkelt sted på nettet har jeg efterfølgende læst at de danske teglsten er blevet meget bedre i løbet af de seneste år.

Er der nogle tegl-eksperter derude der kan af- eller bekræfte at danske teglprodukter er af en relativt ringe kvalitet og holder mindre end 30 år?

Bonusinfo: Jeg har fået at vide at de tyske/hollandske/belgiske teglsten er af markant bedre kvalitet, men jeg synes ikke at farven på disse sten gør sig godt på mit hus.

Venlig hilsen
Anders
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg ved ikke specielt meget om teglsten, men på fyn findes der et firma der har specialiseret sig i at genbruge teglsten, så de burde vide lidt om de forskellige kvaliteter af ler, sten og tegl.
Er du interesseret i gamle tegl så prøv Katrineholm uden ved Jyderup på Sjælland, den mand ved ALT om tegl og har flere 1000 på lager.


God fornøjelse med dit projekt.


Med venlig hilsen


Tibberup Høkeren


www.tibberuphoekeren.dk


Skal det være vingetegl så er der også mange gode producenter i udlandet, der kan leverer en kvalitet der er langt over den danske ja, og det er som du selv skriver fordi de bruger en væsentligt højere kvalitet ler nemlig skifferleret.

Jeg kan varmt anbefale vingetegl fra Nibra, Brandenbruger og Meyer Holsen

Som alle laver teglene i Holland, Østrig, Tyskland hvor man benytter denne utrolig holdbare skifferler til produktionen af teglene.
Hej.

Jeg valgte i sin tid tyske vinge tegl til mit hus og de er fine endnu.. men også kun 8 år :-) Det er den lille model jeg valgte dat det passer bedst i forhold til mit hus.. der skal harmoni mellen sten og hus... Og den lille model er den der typisk gør sig i forhold til parcel huse....
FArvemæssigt er de også helt fine... men smag er jo forskellig...

MVH Njord

MVH Njord
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis