Epoxyskum eller hvad?

Makkeren og jeg er i færd med at ombygge en fritfaldsredningsbåd til "lystfartøj". Min skibsingeniørven, og den lokale rigger, er enige om, at den kan komme til at sejle som en motorsejler, så den får monteret en 11 meter lang Seldén rullemast og en Harken furler.

Båden er temmelig tung (ca. 9 ton.) og har meget vægt placeret lavt, men vi har regnet os frem til, at den skal have en lang køl på godt et ton.

Kølen, som nu er færdig, er en 6,5 meter lang stålprofil, som har fået isvejst en stålkerne, hvilket bringer vægten op på 1.050 kilo. Hele herligheden er sandblæst og galvaniseret. Den skal monteres på bådens eksisterende kølprofil med tværgående rustfri ståbolte.

I bådens eksisterende kølprofil er der et hulrum (sump), som boltene vil gå igennem. Vi er ikke interessede i, at der trænger søvand ind i dette hulrum, og har overvejet at hælde et flydende, hærdende fyldstof ind gennem hullerne i takt med at vi stikker boltene igennem.

Spørgmålet er nu, hvilket fyldstof vi med fordel kan anvende? PU skum fra Biltema kan vi godt glemme alt om, siger sagkundskaben og indjicering af Hempel Expoxy Filler i fortyndet form skulle heller ikke været egnet (hvorfor mon ikke?). Vi er i stedet blevet anbefalet at anvende langsomt hærdende og svagt ekspaderende Epoxy skum, men hvor skaffer man det? Jeg har søgt på nettet og kun fundet dette materiale i udlandet.

Er der nogen, der kan bidrage?

Vedhæftede billede skulle gerne forklare, hvad det er, vi har gang i.

Meget kan svejses med pind!
Makkeren og jeg er i færd med at ombygge en... Vis hele indlægget
13 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Njord

For at begynde nedefra, så har du ret i, at det ikke er noget helt almindeligt lystbådsprojekt. Makkeren og jeg er bidt af Grønland og har efterhånden været der mange gange til fods og på ski. I 2009 krydsede vi Indlandsisen på langs fra Narsaq til Qaanaaq på ski med trækdrager. Da vi sad i bunden af McCormick Fjord, efter 30 dage på isen, og ventede på at blive hentet af en lokal fanger, blev vi så betagede af naturen, at vi lovede hinanden at lave en bådekspedition i området i 2013. Det er derfor, vi har købt en sådan båd (den var i øvrigt også relativt billig - kr. 60.000 + moms).

Planen er at sende båden med fragtskib til Upernavik og så sejle derfra til Etah og videre til Hans Ø, hvis isen tillader det. Her står lidt mere om vores planer her:

http://hoersholm.lokalavisen.dk/sverri-og-flemming-sejler-op-langs-den-groenlandske-vestkyst-i-en-redningsbaad-/20101012/artikler/710129757/1003

Med hensyn til indretning af båden, så skal vi have den åbnet bagtil og indrettet et traditionelt cockpit, hvorfra vi kan sejle den. Vi bevarer så meget af det eksisterende styrehus som muligt, så vi også kan styre den indefra for motor i dårligt vejr.

Lige nu er båden et ca. 10 meter langt og knap 3 meter bredt tomt rør. Når vi har fået den til at sejle fornuftigt, går vi i gang med indretningen. Selvom man kan komme langt med to hængekøjer, et gasblus, et kemikloset og et interimistisk kortbord, vil det ikke skade med lidt finish og komfort :-)

Mvh
Flemming

Meget kan svejses med pind!
Det lyder som et rigtigt eventyr....
Sjælden man oplever folk der virkelig tør give slip og udleve drømmene...
Kender en der har været med Sirius og han er også temmelig "ramt" af polar områderne.....

Men skal I ikke have et vindror på til at klare nogle af de trælse ture, når i beslutter jer for at sejle endnu længere...
Kan kun anbefale jer at kigge på Aries, det er Peter Mathiesen i Nordborg der producerer det idag. Ha har iøvrigt rundet Kap Horn (ikke det ii Nyhavn) Singlahand i en 28 fods sejlebåd på vejen fra Newzeland på vejen hjem til Danmark.... Så sejlads i hårdt vejr kender han bestemt til....

Men lad os endlig få lov at følge projektet og smæk gerne nogle billeder ind på galleriet....

MVH Njord ( god vind )

MVH Njord
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Hej Njord

En selvstyrer skulle der gerne blive råd til på et eller andet tidspunkt, og en Aries udmærker sig jo ved, at den ikke bruger strøm. Prisen på ca. kr. 25.000,00 er noget pebret, men der er jo lidt tid til at spare sammen.

Vi skal nok uploade nogle billeder på et eller andet tidspunkt.

Også god vind til dig (og jer andre)
Flemming

Meget kan svejses med pind!
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også