Forslag til "varmehuller" gennem trappe?

Hej derude! Gode idéer ønskes!:
Vi har et lille toilet, hvor der nu bliver sat en radiator op, under trappen i vores gang. I gangen er der temmelig koldt - og vi vil gerne have noget af varmen fra toilettet ud i gangen (og har dimensioneret radiatoren efter dette. Trappen er i hvidmalet træ - med undersiden af trinene stående åbent inde på toilettet.
- Er der en smart måde at bore huller i f.eks. de lodrette stykker mellem trinene - og at camouflere disse??? Gode idéer til at få varm luft igennem trappen og bevare privatlivets fred på toilettet - samt en pæn trappe? 

 Adam

9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du kan bore huller i stødtrindet og særme det af med et brædt eller plade på indersiden.
Ikke direkte på stødtrindet naturligvis, men i en passende afstand således at der kan trænge varm luft ud igennem hullerme.
En slags luftsluse er det vel.
Alt efter udformning kan arrangementet nok laves næsten helt lyd- og lystæt.
Du kan købe en sokkelrist til et køkken og montere i fodsparket - de fåes i masser af forskellige udførelser, nogle er pæne. Løsningen med at lukke bagfra med en lodret plade er fin i den sammenhæng - mal pladen sort på den side der vender ud mod risten, så spekulerer man ikke over hvad der er inde bagved.

/ Claus

Hvis du laver ventilations huller fra toilettet og ud mod trappen, skal man nok ikke sidde og lave stort, så vil der brede sig en duft af varm bæ

Bare lige en tanke
Hvis du kan pille de lodrette stykker af trappen, kan du måske fræse riller i undersiden af trinene på tværs hvor det lodrette stykke sidder. Normalt går trinet lidt ud over det lodrette stykke, og i så fald behøver du ikke fræse helt ud til fronten af trinet. Monter det lodrette stykke igen. Så er det vanskeligt at se de fræsede spor, da man vi skulle have hovedet helt ind til trinet for at se dem.

Du skal selvfølgelig tænke på, at trinets styrke svækkes, hvis du begynder at fræse i det.

Alternativt så bor hullerne højest muligt i det lodrette stykke, og sæt en lille liste på undersiden af trinene ude ved fronten. Da trappen er malet, burde det også kunne laves pænt
Annonce
Ja - det blir sikkert noget med et par riste...
Og ja - tanken om duften har strejfet mig - men mon ikke en ventilator koblet på lyset ud gennem ydervæggen kan løse broplemet

 Adam

Mon man kan få en sokkelrist med kulfilter...


/ Claus

Av ja, jenshøj - det er vi ovre i det lidt mere snedige

 Adam

Spørgsmålet er nok, om du i det hele taget for varme i gangen, da varme har det med at stige op, men der vil med garanti blive dejligt varmt, oven for trappen.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også