Dejlig masse skvalderkål!

Vi har masser af skvalderkål i haven - så vi kommer ikke til at sulte foreløbig, men alligevel vel jeg gerne af med det! 

Det er en gammel have der ikke er vedligeholdt. Her i sensommeren hvor vi overtog huset har vi klippet alle buske og træer ned, så vi kunne komme rundt i haven. 


Nu står vi med en masse bede hvor skvalderkålen stortrives. Jeg ved at det ikke bliver de store haveprojekter vi får gang i denne sommer, pga. indvendig renovering, men alligevel kunne jeg godt tænke mig at få taget hul på bekæmpelsen af skvalderkålen, og gjort haven lidt pænere at se på.

Oprindeligt havde jeg tænkt på at så græs i det hele (uden den store forberedelse, men simpelthen for at kvæle skalderkålet). 

Jeg har dog istedet tænkt på om der ville være mulighed for at så en tæt voksende blomster beplantning, som ville være kønnere end græsset. Men måske vil det blot blive et sammenvokset ukrudtshelvede. 

Har I nogen erfaringer med at så noget der er stærkere end skvalderkål og kan kvæle selv det? 





3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er fx disse jeg har tænkt på:
http://www.bh-froe.com/ZC/index.php?main_page=product_info&products_id=632
http://www.bh-froe.com/ZC/index.php?main_page=product_info&products_id=930
http://www.bh-froe.com/ZC/index.php?main_page=product_info&products_id=272
Jeg har haft en have der vendte op mod et stykke naturgrund, herfra havde vi den "glæde" at skvadderkålen kom væltende ind over skellet.
Jeg prøvede alle former for beplantning, først hostaer, senere stedsegrønne taks men intet kunne holde skvadderkålen stangen.
Til sidst blev der sået græs i et bælte på 1,5 mtr langs skellet... og med en ugenlig klipning med plæneklipperen kunne jeg holde skvadderkålen fra resten af haven.


Husk der findes ikke ukrudt.............kun planter der vokser hvor du ikke vil have dem. :o)



Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Bliv ved med at kører plæneklipperen henover det. Hvis der ikke er meget andet end skvalderkålen, skulle det ikke være noget problem. Så noget græs derefter... Virker nok bedst. Ellers hvis du vil være mere grundig, må du igang med spaden og riven. Skvalderkål rødder er rimelig lette at kende. De er hvide...

Faglært bygningsmaler, gør-det-selv og autodidakt ud i renovering af husmandssted 
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis