Tråden er låst

Gulvafslibning - gør det selv eller hyr?

Hej,

Jeg har arbejdet med lakker i noget tid, og nu står jeg og overvejer at få afslebet, men er i tvivl om det er muligt at gøre det selv. Det er ca. 50 kvm og tror ikke det har været slebet siden det blev lagt i 1880. Jeg ønsker ydermere en såkaldt usynlig RoyalMat lak fra Berger-Seidle, men kan ikke finde den nogen steder for private, men har hørt at nogle gulvafslibere kan købe den.

Jeg vil meget gerne have den lak i 3 lag, da den er ridsefast, stærkere end skibslak og har en længere levetid end selv skibslak, men problemet er at jeg ikke kan skaffe den, jeg kan kun få noget Bona Traffic, som er den næstbedste, men det skulle være ca. halvt så godt som Berger-Seidle RoyalMat. Derfor jeg er meget interesseret i at få RoyalMat!!

MEN jeg kan ikke skaffe den. Burde jeg så bestille et firma som kan lægge lak på og så slibe det selv, eller et det billigere alt i alt at lade dem slibe og lakere samtidigt?

P.s. et hyggeligt sted det her :-)

Mvh

Jens
Hej, Jeg har arbejdet med lakker i noget tid, og... Vis hele indlægget
60 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Lakmann, he he :-)
Det lyder spændende, tror du bliver glad for asketræ, det er rigtig flot og naturligt lyst, gør at du ikke behøver at tilføre hvidpigment i lakken for at få et lyst gulv, hvis det var hvad du ville, hvor med fyrtræ kræver det lidt hvidpigment Holder også en lille smule længere uden hvidpigment.
Jamen som jeg selv har sagt før, hvis noget er godt fortjener det også ros, og det gør royalmat'en
Jeg kunne ikke selv finde en produktbeskrivelse af den desværre, da jeg skrev til Berger Seidle blev jeg henvist til deres 2KPU fordi de ingen produktbeskrivelse har på royalmat'en (tror jeg), med den henvisning om at de næsten var ens men royalmat'en var mere mat og lidt stærkere. Her er den 2KPU jeg snakker om - http://www.berger-seidle.de/int/products/aqua_seal_2k_pu.htm
Det er en 100% polyurethan baseret lak i modsætning til andre lakker fra de ellers gode danske firmaer som ofte kun er baseret på akryl eller blandet med lidt polyurethan og altså ikke 100% baseret på polyurethan. Polyurethanen er tørstoffet som er størstedelen af hemmeligheden bag royalmat'ens gode egenskaber.
At grunde et gulv er i bund og grund ikke nødvendigt, det er et marketingtrick. Du lakerer det 3x for at være sikker på at få fuld mætning af gulvet. Første påførsel fungerer som en grunding, der er ingen forskel på om du grunder det eller ej. Det er blevet banket ind i hovederne på os at det er nødvendigt, det er det bare ikke. Forskellen er ikke-eksisterende.
Ved 2 påførsler får du ca. 65% mætning og med 3x lak får du ca. 98% mætning. Derfor producenterne altid anbefaler 3x lak. Til restauranter eller svært befærdede områder er 5x et minimum. Københavns kantine skulle være dækket med 8x royalmat, og der skulle vidst ikke have været nogle ridser overhovedet efter 3 år i forhold til andre tidligere påførte lakker (derfor jeg blev interesseret i lakken

Altså det er ikke så svært at lægge lak så længe man har teknikken. Det kommer lidt an på hvilken lak man har hvordan det påføres, men generelt er det altid en god idé at slutte af med at køre på langs af brædderne da hvis der er striber i lakken ligger de på langs af brædderne og kan derved ikke ses i forhold til hvis det var på tværs man kørte. Men med nogle lakker er det fuldstændig ligegyldigt hvordan de påføres, i bund og grund. Som regel de lidt, hurtig tørrende lakker vil det være at foretrække at køre på langs OG køre hurtigt, ved ikke med royalmat'en om den er hurtig tørrende egentlig, men de stærke plejer faktisk at være nogenlunde hurtig tørrende.
Og tag blot en pensel til at påføre det i siderne, nogle bruger en minirulle, gjorde jeg selv normalt, men er ikke nødvendigt, en pensel er blot til at ramme de 5mm inde ved kanten som rullen ikke kan nå. Tag en pensel med dyrehår, en syntetisk duer slet ikke, suger eller afgiver ikke lakken.

Flügger lak er tja, en ok lak, men langt fra det bedste, og det betyder ikke så langtidsholdbar, ikke nær så slidstærk og langt fra usynlig, dog lidt forskelligt med hvilken lak du vælger. En konkurrent til berger-seidle og lige som berger-seidle er specialiseret i gulvlakker (i modsætning til mange andre, desværre bl.a. danske producenter, uden at nævne navne, øhm øhm) er Bona. De har en lak der hedder Bona Traffic hvilket faktisk er en rigtig fin lak, den er placeret, indeksvist, omkring 5 under Berger-Seidle, som ligger i toppen. Den er dog ej billig i starten som royalmat'en, men begge lakker sparer dig for meget i længden, de 5-15 år længere de holder uden at forfalde vil du blive meget glad for. Ved ikke om du kan få Bona Traffic'en i fri handel, he he. Den er også polyurethan baseret som royalmat'en.
Ellers få et firma til at lakere, det skulle være meget billigt hvis du selv sliber det.

Skal tidligt op kl. 8, øv. Nåh men GODNAT

hmmmmmmm.

Lyder jo godt altsammen........................

Jeg har oliebehandlede Merbaugulve i køkkenet,mellemstue og mellemgang. Det er jeg grundigt træt af..... ( vedligeholdelsen )  kan man lakere i stedet - og i så fald hvad skal gøres før det ??

Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

Hej Eisoe,

Det kan man sagtens. Det kræver blot en afslibning af gulvet og herefter 3 gange lakering.

Se evt. mit tidligere indlæg for hjælp til at gøre det selv, hvis det er det du vil. http://www.lav-det-selv.dk/Forum/afv/topic/aff/4/aft/161809
Annonce
Hey GDS,

Nu har jeg med stor fornøjelse fulgt med i dette indlæg fra starten af da da hpox og je__ns svarede.

PÅ FORHÅND UNDSKYLD FOR DETTE SURE OPSTØD...

Jeg står nemmerlig selv og skal afslibe og lakere mit eget gulv...!!!!
Men havde ikke lyst til at skrive et indlæg, men den lyst ændredes straks da NJL gulvservice svarede antagonistisk til "the lakmann". ..

Jeg har været meget glad for JensHansens tilbagemeldinger, da jeg netop selv går og leder efter en rigtig stærk lak. ..

Da jeg ikke selv ved så meget om lak som han tydeligvis gør er jeg jo nødsaget til at lytte til de "klogere" folk

Jeg havde forinden selv forhørt mig om det anbefalede er minimum 3 lag lak, så det vidste jeg godt.... men spørgsmålet var jo hvilke lakker man skulle vælge?

Så vidt jeg husker, havde alle de lakker jeg havde i kiggerten akryl i, hvilket jo bliver gulligt ?Men det hjalp jenshansen mig med, kan godt se det skal være en kun polyuretahn lak nu. ...

Uden folk som JensHansen22 har vi "normale" mennesker jo ikke en jordisk chance for at vælge den rigtige lak, da alle firmaerne mener at de har den bedste lak. Derfor er jenshansens udsagn, personligt, langt mere troværdigt end hvis f.eks. NJL anbefalede noget...

Til slut vil jeg gerne forsvare jenshansen (var hvorfor jeg valgte ikke at forblive anonym), ved at blive, personligt, totalt forarget over NJL's gulvservice dårlige kvalitet af gulvlakker....

Efter kig på hans hjemmeside og hans priser kan jeg se at han kun har priser på kun 2 lag lak og lægger også kun 2 lag lak på hos hans kunder. ...

Det er jo rigtig givtigt for ham da han ved at det ender med at kunderne vender tilbage med et slidt og gulligt gulv - efter 5 år!! med 2 lag lak - og ikke 15+ år med 3 lag lak! (tak for info jens) ...

nej sorry så lige han 1 gang har lagt 3 lag junckers, døh, lak på. ...

Skulle lige til at sige at det ikke undrede mig om han brugte billige lakker, men det har jeg fået afklaret...

MEN SORRY FOR DET HER SURE INDLÆG. Jeg kan bare ikke lide sure og antagonistiske opstød mod folk som netop er ærlige og fortæller en god beretning, som er til STOR assistance for en lakdummernik og andre som mig....

Håber ikke jeg ødelagde jeres aften med dette indlæg, beklager hvis jeg gjorde...


Rød grød med flæb er mit kald!

Tak for svaret, AlexanderB.

Hvis/når jeg skal have det gjort tor jeg ikke jeg selv vil binde an med det - specielt efter at have læst denne tråd ;-)

Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

Nu skal man jo heller ikke gøre det sværere, end det er. Hvis man kan finde ud af at gå tur med en barnevogn, kan man nok også finde ud af at slibe gulv. Udover det, er det vel ikke berettiget at give NJL en sviner, han er måske en konkurrent til jer??

Med venlig hilsen RH

Lidt er godt - meget er bedre.

hahaha.. Oha...

Pas nu på du ikke står bare eet sek for længe på samme punkt når du sliber med den fine maskine der bliver lejet til formålet (De få år jeg var gulvsliber for HH gulve der lærte jeg lidt... )

Siger det bare, der skal IKKE ret meget til før det ses når man giver lak... eller mellemsliber... for det gør i vel . ? (husk nu 3 gange lak)

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Fin sammenligning der RH.
Men der skal nok være mange der hverken kan køre med barnevogn eller gulvsliber.
Skal vi være enig om at hvis man kan kan køre plæneklipper så kan man osse køre gulvslibemaskine.
Der er yderligere 30 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også