Stjernespot

Hejsa.

Jeg skal have monteret denne type spot : 

http://www.el-grossisten.com/pi/Musse_stjernespot_5_10_20W_Hvid_4985_1401.aspx





Mit spørgsmål går på ledningen. Der følger 2 meter ledning med som er monteret på denne. Hvordan skal ledningen monteres under loftet? Altså må den bare ligge løst og ligge på undersiden af gipsloftet, på kryds og tværs af hinanden? Eller skal ledningerne ligge i rør eller noget?
8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Der er ikke noget lovkrav om at de skal ligge i rør - du må lægge dem frit som du lyster. Det eneste der kunne tale for at lægge dem i rør er mekanisk beskyttelse, men det er vel ikke nødvendigt ;-)

Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

før du begynder skal du undersøge om de må monteres uden safebox, det skal fremgå af mærkningen på kassen eller armaturet, hvis det er mærket med "F-hat" må de monteres uden safebox.

http://flashlight.dk/data/flashlight.dk/files/standard/Downlights%20indbygning%20F-mærkning.pdf

•F-mærkede indbygningsarmaturer uden "hat" over mærket kan indbygges i en dåse med en afstand til siderne på mindst 50 mm, eller mindre hvis armaturfabrikanten anbefaler det. Oversiden af indbygningsarmaturet må berøre toppen/bunden af dåsen. Der må ikke være isolering omkring dåsen.

•F-"hat" mærkede indbygningsarmaturer må indbygges uden afstand til dåsens sider og top/bund. Der må være isolering omkring dåsen.
•Indbygningsarmaturer uden F-mærke eller med overkrydset F-mærke må ikke monteres på brændbart underlag og må heller ikke dækkes af isolering. De kan installeres i en dåse med en afstand til siderne på mellem 50 og 75 mm, eller mindre hvis armaturfabrikanten anbefaler det. Fra indbygningsarmaturets væsentligste overside til toppen/bunden af dåsen skal der være mindst 25 mm eller mindre hvis armaturfabrikanten anbefaler det.

Husk at du ikke selv må montere dem, det er autoriseret arbejde.
ok, tak for svarene. Jeg vil kun klargøre og ikke selv montere. Skal lave gipslofter og forberede snoretræk ud for hvert spot så elektrikker kan trække kablerne til loftdåsen. Kan ikke finde ud af mht mærkning. Der følger ingen monteringsvejledning med, kun klistermærke på spottet. Ser sådan ud : http://img121.imageshack.us/i/1023296w.jpg/

Mht dåser over spottet, hvordan hulen gør man det?
Annonce
Er der hulrum i dit gipsloft eller er der isolering over gipsen? Men det med at sætte dåser (Safebox)

eks.

http://www.el-grossisten.com/pi/Downlight_Safebox_m_p%c3%a5st%c3%b8bt_l%c3%a5g_3601_.aspx

Der er du nød til at placere spotsene inden du begynder at lave loftet og så få trukket kabler ud i de safebokse fra dit lampe udtag inden. Det i hvert fald det nemmeste...

Udlært Styrings & Regulerings Elektriker (Industri Elektriker)

Det er gipsloft i kælder, hvor gipsen ligger imellem bjælkerne. Fra underside af gipsen og til underside gulvbrædder i stuen er der ca. 70-75mm. Derimellem ville jeg jo gerne smide issolering i, men hvis det ikke er muligt lader jeg være med det.
Elektrikkeren har dog ikke nævnt noget om en safebox!!! Jeg har haft dem monteret i en lejlighed før. Det var et nedsænket loft, hvor der var ca 0,5m hulrum uden issolering. Det varogså en elektrikker som monterede dem uden safebox.

Jeg fandt langt om længe ud af det.... Til de næsgerige :

Hej ... 

her er monteringsvejledning til stjernehimmelspots, håber det giver svar på dine spørgsmål.

Monteringsvejledning:
Fra toppen af indsatsen til byggemateriale
og isolering skal der være min. 30 mm.
Fra siderne af indsatsen til byggemateriale
og isolering skal der være min. 50 mm.

med venlig hilsen

Poul Saabye
El-grossisten
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis