Opkast på sæde - rengøring hvordan?

Hej,

Desværre er en af vores drenge kommet til at kaste op på forsædet i vores skoda octavia. Vi har vasket det med sulfovand samt efterfølgende sprøjtet noget noget på, der fjerner lugtgener af eks. røg m.v. Det indeholder noget med enzymer...

Det "lugter" desværre lidt/noget endnu - hvad skal vi gøre for at få det fjernet....skal vi et sted hen for at få det professionelt gjort - hvir i givet fald? Hvad kan det koste mon?

Hilsen Torben

Tilføjet: nogen anbefaler rodalon - det bleger vel forhåbentlig ikke på sædet som eks. klorin vil gøre!?
11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
smut ud til din forhandler. Hans klargøringsmand har noget der hedder indtræksrens. Det er prof. middel, der skummer op og skal fjernes med en vandstøvsuger. Problemet er, at opkastet ligger i polstringen. Alternativ er, at afmontere betrækket og rense med rodalon. MEN pas på sædevarmen. Den holder altså ikke til alt

 

Jeg rensede med stort held indtrækket i en bil der stank ganske rædselsfuldt af tobak og luderkarleparfume, med ruderens på spraydåse. Også den type der skummer op når man sprayer det på. Jeg oplevede ikke nogen misfarvning, ok det blev igen lys gråblå, i stedet for skidenbrun, men det var tilsigtet!

Med venlig hilsen
ktm

 

.... æh, forresten! En dreng der kaster op på sædet og ikke gulvet på FORRESTE passagersæde. Var han i barnestol?

 

Oooh Uldal, jeg kan berette at børn så fint kan kaste op, så det løber ned ad forsiden på dem og ned mellem benene og ned på sædet, hvor det tværes ud eller samler sig i en større pøl. Alt tøj og grej iøvrigt bliver totalt indsmurt i dette triste fluidum og det lugter ikke godt.
Taler af meget, meget sørgelig erfaring!
Og det er ingenlunde nogen festlig affære!!
Det jeg vil foreslå at overveje, er om støddæmperne er for bløde eller måske opslidte. Jeg har meget erfaring, endda meget stor erfaring, for, at børn bliver køre/transportsyge, hvis bilen er for slatten.
Og hvorfor den glade smiley ??
Jo fordi jeg har solgt rigtig mange støddæmpere på den konto, til tvivlende kunder, som bagefter var rigtig meget taknemmelige for den udgift jeg påførte dem!!

Med venlig hilsen
ktm

 

Annonce
Børn kan da nemt side korrekt fastspændt på forsædet. Bare du kan slukke for din passager airbag.

Kan virkeligt ikke se noget sikkerhedsmæssigt problem i det.

Mvh Tommy Fer

Sådan en gang bræk har jeg også oplevet - jeg købte sgi en anden bil..

Sniffer  
Få afmonteret betrækket og vask det.
Det gjorde jeg i min bil da jeg syntes det blev for klamt.
selve polstringen fik netop universal rengøring med salmiak og jeg vjernede det igen med en vand støvsuger. det virkede.

og så det som jeg glemte. husk at impregner sædet igen. så bliver det ikke så hurtigt nusset efter behandlingen.

Jacob
svar til kmt og fer: Mit argument ang. børn på forsædet, var blot fordi jeg personligt har SÅ meget imod, at man sætter sit afkom direkte i skudlinien. Det farligste sted i hele bilen. Passagersiden. Børn på bagsædet .... efter min mening. Men det har ikke noget emd opkast at gøre. Man kan fjerne lugten ved at sætte to nye dæk ind bag forsædet natten over. Det lugter af ny bil bagefter. Gammelt kantstens-sælger trick

 

Jeg har været omkring en TidyCar specialist - han anbefalede af gøre sædet rent i noget ajax vand - som ved alm. rengøring eller en rodalonopløsning. Måtte gerne bruge en børste på stoffet. Men det var jo klart at at vandet ville trænge ned i skumgummiet idet jeg jo ikke havde en maskine der rengør/suger i samme proces (jeg ved ikke hvad i kalder en sådan).

Men lykkedes det mig ikke at få lugten væk ville han vurdere, at det ville koste ca. 1000 at få rengjort sæde samt areal lige heromkring herunder at det bliver imprægneret. Og hvis det skulle vise sig ikke at være nok, ja så skulle skumgummi skiftes.

Jeg vil lige spørge Jer derude: hvordan tages et sædebetræk af - skal sæde ud af bilen for at man kan arbejde med det? Og hvordan skiftes skumgummi....er dette en lang proces rent tidsmæssigt?

Hilsen Torben
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis