Utæt hus og gulvvarmeproblemer

Hejsa,

Jeg håber i kan hjælpe, for jeg går med en grim fornemmelse af at jeg har skidt lidt i bøllerne, med mit gør-det-selv-projekt.

Jeg har købt et over 100 år gammelt hus ned til vandet, som jeg har istandsat førstesalen på selv, udelukkende efter gode(?) råd fra venner og familie, der modsat mig er håndværkere.

Jeg har revet alt ned på førstesalen, lagt 200 mm isolering ud mod taget til kip (med luft, så det kan ånde) og 150 mm på de to endevægge, og på kvistens væg. Derudover er der gipsvæg.

Jeg blev frarådet at putte dampspærre på, da gamle huse skulle kunne ånde, sagde en tømrer. Jeg var meget i tvivl om dette, men fandt mange forkæmpere både for og imod på diverse fora.

Jeg endte med ikke at lave dampspærre, af frygt for at kvæle huset. Jeg har opsat varmegenvindingssystem, og vurderede derfor at det ville være med til at sikre der ikke ville komme for meget fugt ud i konstruktionen.

Da etagen kun er 50 kvm pga skråvægge, og der skulle være 3 rum og gang med trappe, har jeg valgt at lave gulvvarme (med pillefyr), for at spare plads. Jeg har 2 rum færdige med gulv, maling osv, som vi bor i.

Og nu er problemet så opstået. Når det blæser, kan gulvvarmen slet ikke følge med, og oppe i "tagskunken" hvor varmegenvinding f.eks. Ligger, blæser det en pæn sjat. I værrelserne kan man også godt mærke træk, selvom vinduer og døre er helt nye.

Nu frygter jeg så, skulle der have været dampspærre alligevel, for at stoppe den djævelske vind. Tidligere var væggene puds, og det kan jeg efterfølgende forstå har virket som en slags dampsspærre.

Situationen med 8 grader i soveværrelset ved blæst, og træk i huset, er naturligvis uholdbar, men jeg håber det kan løses uden at skulle pille taget op, eller rive mine færdige rum ned, for at trække dampsspærre. 

Jeg har fået en ide om jeg måske kan fylde loftrum og skunk med papiruld (selvom de er 'varme'), og måske også hulmursisolere med papirulden (lecanødder nu). Men vil det hjælpe nok? Eller er der nogle klogere hoveder der kan komme med nogle gode råd, til en ivrig gør-det-selv'er, der måske har været lidt for ivrig...




Hejsa, Jeg håber i kan... Vis hele indlægget
11 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Hov hvad skete der????? Nå men jeg var nok mere heldig med valg af tømrer, som har sørget for at jeg puttede 350mm i skråvægge, med dampspærre 50 mm inde i isoleringen, det virker til ug, børneværelserne er husets skønneste to rum, uden træk og kolde fødder

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også