strengreguleringsventil?

Hvordan fungere disse ventiler?

Har fået monteret to på de to hovedstrenge på omit fjernvarmesystem fordi den ene streng ikke får nok tryk. De sidder på returen ligesom pumpen.

Min VVS'er siger at jo mere jeg begrænser flowet på f.eks. den streng der har problemer jo mere tryk vil den give i fremløbet? Og det er dette jeg som lægmand ikke helt forstår.

Hvem kan forklare mig princippet?

Jeg har prøvet at følge VVS'erens råd, men kan ikke entydigt få det til at virke ud fra ovenstående principper.
8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej.. strengreguleringsventil bruger man nomaelt til store varme anlæg. Hvorfor har du en pumpe på redturen ?? var det ikke fjernvarmesystem du har ??

Hygger mig bare (:

Hej..
strengreguleringsventiler virker jo kun hvis de er justeret ind.. det virker som om din vvs bare har monteret dem, og du så selv skal gå og skrue på dem. Det er bestemt ikke meningen..
Grunden til han gerne vil have dem på er for at fordele det vand du har til rådighed. Vandet løber altid den letteste vej, og med reguleringen kan du begrænse flow, og du "tvinger" vandet over i den anden streng. Hvis du forestiller din du har 10 enheder til rådighed i alt, og de 8 løber i den ene streng, kan du med en strengreguleringsventil juster så du får 5 i begge strenge
Det drejer sig om at have en fornuftig afkøling på dine strenge, og der kan både være for lidt flow, og for meget.
Så din vvs må have konstateret at den ene streng har for stort flow = dårlig afkøling..
Det er ski lidt svært at skrive, men jeg håber du forstod ;-)
Mvh Jan J
Tak for svaret - sådan siger min logik mig også det hænger sammen. Men min VVS'er siger det er omvendt - altså den streng der ikke får vandtryk nok skal begrænses mest!

Han siger det er ligesom når man trykker på en vandslange så bliver trykket højere - det forstå jeg - men samtidig siger han at vand er dovent og løber der hvor modstanden er lavest.

Jeg bor i et alm. 140 kvm. murmester villa med kælder og 10 radiatorer og 5 kvm. gulvvarme (shunt) på badeværelset og 30 kvm. gulvvarme (shunt) i kælder. Og min nye 25-60 Alpha 2 pumpe kan næsten ikke trække det - kører på højeste ydelse og det larmer!

Kender I en specialist i fjernvarme systemer i hovedstadsområdet som kan besigtige og indregulere mit system - jeg har mistet troen på at min egen VVS'er kan løfte opgaven.



Er der forskel på en strengreguleringsventil og en indreguleringsventil - dem jeg har siddende er fra danfoss og hedder indreguleringsventiler
Hej Jever... Kan du ikke sende nogen fotos af det så skal jeg se om jeg kan hjælpe dig.. Erik

Hygger mig bare (:

Nu har jeg fået mit varme system til at give varme på alle radiatorer og gulvvarme ved at stille cirk. pumpen på max !!

Men nu er der en radiatorer der "suser" rigtigt meget - alle andre radiatorer på den streng siger ikke noget. Kan næsten regne ud, at det er trykket fra pumpen der skaber "susen" men hvorfor kun en radiator og hvad kan jeg gøre.

Hvis jeg stiller pumpen på Auto-adapt, så står flere radiatorer af - jeg forstå ikke hvad der skaber så meget modstand, at jeg skal kører max. pumpe tryk. /Grundfos Alpha 2 25-60. 14o kvm 1 1/2 plan murmesterhus med 10 radiatorer og 2 kredse gulvvarme med hver sin shunt.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis