Spots i loft - hvor meget plads kræver de?

Hej..

Jeg står og skal til at have fundet ud af om vi skal have spots eller "lamper" på vores første sal, samt stue etage..

Men hvor meget plads kræver forskellige spots bagud op i iso osv.?

Kan der laves spots på ca. 50mm ?

Hvad er jeres erfaringer og foretrækninger?

Mvh

Be Smart - Not Stupid..

13 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hey
Køb evt spots med LED, som ikke varmer som Halogen, eller køb komplet med bagdåse - kan anbefales lite-house.dk som har mange spots.
Mvh Mads
PS. IKKE lite-house medarbejder el. lign. blot tilfreds med butikken :-)

Mads

Hej Lyst

Der findes mange forskellige indbygningsspot, jeg syntes at det er klart det nemmeste at arbejde med spot på 230V og med Gu10 fatning, fordi der findes mange forskellige pære inden for den fatningstype Lavenergi, alm.spot pære og LED pære.

<blockquote>http://www.ranlight.dk/shop/spot--indbygningsspot/default.aspx </blockquote> Her er forskellige spot som må indbygges direkte op i isoleringen, flere leveres komplet med pære og dampspærre pakning. Indbygningshøjd 10,5 cm.

Der er også Indbygningsspot på 12V med en højde på 60 mm med transformer og pære, en rigtig god spot til badeværelset.

[code]http://www.ranlight.dk/shop/spot--indbygningsspot/downlight-dl-gx53-hvidboerstetstaal-indbygningsspo.aspx [/code] Der er flere valg også hvis du gerne vil have en lampe / spot med lav indbygningshøjde, denne med en indbygningshøjde på kun 50 mm , leveres også med lyskilde 7 Watt philips Gx53.

Håber du finder noget der kan bruges. Og endlig spørg igen hvis der er tvivl. Rigtig god dag herfra <img src='/DesktopModules/ActiveForums/themes/LDS//emoticons/shocked.gif' align="absmiddle" border="0" />)

Lad dig inspirere her, og tryk gerne på syntes godt om på min side.
Facebook.com søg efter: Salgskonsulent Reene A Nielsen

Du kan også læse mere om hvem jeg er via min LinkedIn profil.
https://www.linkedin.com/in/reene-a-nielsen
Søg Reene A Nielsen på LinkedIn
du skal bare være opmærksom på at spot med lav indbygningshøjde måske ikke må sættes direkte i isolering men skal have en kasse bagved og den er cc 20 cm dyb
Hej Lyst

Du skal selvfølgelig gå efter de indbygningsspot som er mærket med "tag over F - i trekanten" de er til montering direkte i isolering.

Du kan se et eksempel på et datablad på denne spot hvor Indbygningsspoten er mærket med F - Hat
[code]http://www.ranlight.dk/shop/spot--indbygningsspot/downlight-dl-gx53-hvidboerstetstaal-indbygningsspo.aspx [/code]

Og skulle der være tvivl om monteringen vil det altid være en god ide at kontakte sælger for at være sikker på om de er godkendte og må monteres direkte i loftet uden spot kasser.

Kan du have en rigtig god dag.

Lad dig inspirere her, og tryk gerne på syntes godt om på min side.
Facebook.com søg efter: Salgskonsulent Reene A Nielsen

Du kan også læse mere om hvem jeg er via min LinkedIn profil.
https://www.linkedin.com/in/reene-a-nielsen
Søg Reene A Nielsen på LinkedIn
Det første du skal overveje. Er om du vil have en løsning, der holder mange år, uden de store reperationer/udskiftninger, eller du vil have noget der ser smart ud, generelt bruger meget strøm, og generelt ikke holder længe.

Først nævnte er med alm. loftdåser, med en alm. lampe ( E14/27 fatning), den korte løsning er spot.

Elektrikeren, må godt rode i "dåsen" hos Fru Hansen ;-)

Annonce
Ved nu ikke om 230v spot enten som led eller alm. spot pærer er en kortsigtet løsning, jeg er selv elektriker og bruger selv 230 led spot i mit hus...i stue og værelser sætter jeg dog også lampe udtag op, men i gange, badeværelse, og køkken er det planen at der skal 230v led spot op....
Er også elektriker. Jeg synes bare jeg er SÅ tit ude ved folk, hvor deres Spot installation ikke virker ordentligt. 

Jeg har 2 horn på LED spot. 

1. Synes ikke farven på lyset, stadig er godt nok, de er blevet bedre ja, men stadig ikke på højde med en god Halogen pære.

2. Elforsygningen ved os, må lever ned til omkring 204volt ved gravstenen. Vi har haft et par steder hvor spændingen har været så lav (læs. lovligt)  at elektronikken i LED pærene simpelthen ikke kan finde ud af det, og brænder af. Endelig har jeg også flere gange oplevet, at farven på 10 ens LED pære fra en anerkendt producent, kan have forskellig farve. Og når man ringer ind, får man bare svaret at "det kan de ikke gøre så meget ved"


Hvis jeg endelig skulle have spot. Valgte jeg nok også en 230v spot med en 20/35watt Gu10 halogen pære.

Elektrikeren, må godt rode i "dåsen" hos Fru Hansen ;-)

Hej SilverLine

Kan høre du har været uheldig mht farverne på de LED pære du har prøvet for du kan i dag godt få LED pære der har samme lys som en Halogenpære. og jo man kan også godt få 10 LED pære der lyser samme farve hvis man køber kvalitet

Dog er problemet som du selv skriver de 204V - Det kan godt give problemer for elektronikken.


El-Artikler og LED pærer fra Greenline A/S

Det var på LED pære til 500kr stk. fra en anerkendt fabrikant. Prøv at regn ud, hvor lang tid det tager, før at det har hentet den kæmpe mer pris(indkøb) ind, som du spare i strøm, hvis det f.eks. er på et badeværelse. Det er lidt til at grine af.

Jeg har langt fra set alt. Men jeg har stadig til gode at se noget LED der er lige så godt i farven som halogen, og har lige så god sprednings grad.

Elektrikeren, må godt rode i "dåsen" hos Fru Hansen ;-)

Hej,
 
Der findes indbygningsspot med forskellige indbygningshøjder. Hos AAPlus finder du flere muligheder. Der er F-hat spot armaturer som er beregnet til at indbygge i isolering m.m. og der er mere almindelige indbygningsspot hvor der kræves en "safeboks". Der kræves dog ikke safeboks til 12V installationer, hvorfor det kan anbefales at bruge 12V når man ønsker en lav indbygningshøjde. Denne indbygningsspot fylder f.eks kun 50mm i højden og kan derfor bruges de fleste steder. 

@SilverLine - du er velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker at se LED spots som har en farvegengivelse der svarer til halogen vi har mange kunder og elektrikere som er meget tilfredse.

Med venlig hilsen
AAPlus ApS

Der er yderligere 3 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis