Lille tilbygning til køkken

Hej derude,

Vi bor i parcelhus fra 1980 med et køkken på ca. 20M. Vores nurende spiseplads er i et hjørne af køkkenet med fast bænk. 3 personer på hver side + 1 for hver bordende. Selve køkkenet er det gamle traditionelle hestesko med ca 1,2 mellem borpladerne i begge sider. Vask ud mod haven samt terrassedør ud mod haven. Indgang fra bryggers til køkken, samt indfgang til stue samt lille mellemgang med børneværelser og gæstetoilet. Vi vil gerne have det bygget om.

Jeg forestiller mig et bygge en karnap på på 3*5m (kun til spiseplads9 - hvor udfangen til karnappen bliver hvor vi har vindue nu samt hvor vi har terresedør. terrassedøren flyttes med ud i karnappen.

Jeg vil gerne, som udgangspunkt lavedet billigst muligt. det betyder vel, at jeg ikke skal begynde at åbne det gamle tag op? Jeg forestiller med selvfølgelig støbt gulv med gulvvarme, mur rundt på vel 1m højde saamt glas for resten.

Men hvad med tag - når jeg (måske) ikke vil bygge ind i eksisterende tag (ved god der skal åbnes lidt forneden for at for at lave en "form for" sammenbygning, men hvordan gør man det? Hvad forslår i som tag.....kan det være en glaskonstruktion med kip et sted? Er det svært at få tæk (løsningen uden spærsammenbygning)?

Hvad vil økønomien være med glas eller spær/tag + hvad vil i anbefale ud fra hvad jeg tilkendegiver ovenfor.....eller er mine tanker helt hen i vejret?

Håber I vil kunne give lidt hint og inspiration - tak på forhånd

Hilsen Torben

6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Lav det hele i glas.
(Du kan ikke "snige" så stort et tag ind under udhænget)
Få et forslag og en pris fra et af specialistfirmaerne.
Du skal søge byggetilladelse.
Tak for respons. Det kan være jeg ikke helt formulerede det så præcist, men jeg tænkte nu ikke ind under udhæg, men selvfølgelig skal det bygges sammen med tag....men så tæt på udhæng som muligt. Jeg forestiller mig, at det bliver noget dyere, såfremt at kip på tilbygning "næsten" kom i niveau med eksisterende hus, hvor så meget tag skal åbnes op + meget tømrerarbejde og spær m.v. vil fordyre processen.

Ja, jeg kunne få et specialfirma til at give et bud - det vil jeg gøre, men jeg er noget spændt på om hvor dyrt det kan være sådan ca. pr. m2 når vi taler vindueskonstruktion. Syntes I glas skal helt ned til sokkel eller skal jeg have en mur på ca. 1m rundt så man eks. ikke kan se hvad der ligger på bordet eller...?

Hilsen Torben
Glas fra gulv til loft.
Det duer.
Og giver muligheder.
Du kan altid afgskærme et eller andet område hvis du vil. Med pkanter eller møbler eller andet.
Prisen.
15 m2 til min. 12.000 kr og max. 20.000 kr pr.m2.
Et sted mellem 180.000 kr og 300.000 kr.
Jeg kom til at tænke på hvordan ruder i det hele taget isolerer i forhold til eks. muropbygning og isolering på loft. der kommer klinker på gulv samt gulvvarme.

Vi har indenfor det sidste par år fået nye vinduer i hele huset - træ samt fabriksmalet (antrazit).....en sådan karnap/tilbygning skal jeg ikke holde den i træ også fremfor aluminium? Hvad er egentligt dyrest af de to muligheder?

Hilsen Torben
Ruder isolerer ikke nær så godt som murværk med isolering, eller endnu bedre, lette træskeletvægge med isolering og beklædning.
Der findes regler i bygningsreglementet for hvor meget der skal isoleres. Hvis du laver glas i tag og vægge skal der formodentlig isoleres andet steds i huset. For at opfylde varmetabsrammekravene.

Træ er de på mange måder langt at foretrække for aluminium. Men på taget skal der så dækkes af med f.eks. aluminium eller andet metal.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis