Placering af luftluft-varmepumpe på plantegning

Hej

Vi en luftluft-varmepumpe installeret (MTZ FD25 VABH), som vi er meget glade for. Huset er på 113m2 i grundplan og med 65m2 på 1.sal. Ingen vandbåren varme. Desuden er der en stor brændeovn i stuen.

Varmepumpen er markeret med rødt X.

Al varmen skal dog igennem døren mellem stuen og entré for at komme til hhv soveværelse og 1. sal. Vi har etableret varmeflytning mellem stue og entré og alrum og soveværelse, og det hjælper bestemt; men støjer også lidt.

Derfor overvejer vi at købe en varmepumpe mere og fordele dem lidt anderledes. Dette kunne nok også betyde, at vi ikke behøver at fyre så meget i brændeovnen.

PLANTEGNING

Vi tænker i stedet at fordele to varmepumper som markeret blå1 og blå2. 1´eren vil således varme værelse/køkken/alrum/stue op & 2´eren varme entré/soveværelse samt 1. sal op - da den puster i trappens retning.

Hvad er jeres respons på dette?
17 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
søk
søk
0 4100
Hejsa

Hvis jeg var dig så ville jeg få en montør ud og se på det, men efter din tegning virker det som om det er den mest optimale placering du har fundet, men vil ikke lægge hoved på blokken for det.. Det bedste vil klart være at få varmepumpe nr 3 placeret på 1 sal også.
dr_schlemer
dr_schlemer Trådstarter
0 8355
kunne godt være, at man skulle have en fagmand ud og kigge på det... Er der nogle andre erfaringer/meninger?
Det vil ihvertfald kræve at alle døre imellem rummene med de tre pumper altid er lukkede, ellers vil de modarbejde hinanden. Og noget helt andet er at med tre varme pumper kan du lige så godt have et fyr, det vil blive alt for dyrt i drift med tre pumper. Så hellere en stor Luft / Vand varmepumpe eventuelt med en tilkoblet ispind.
Annonce
Annonce
dr_schlemer
dr_schlemer Trådstarter
0 8355
Det er nu ikke meningen med 3 pumper - men 2 istedet for 1. Den nuværende er placeret ved X og vi overvejer at købe en mere og flytte den eksisterende til 1 og 2.

Problemet i vores hus er at der ikke er vandbåren varme - men kun brændeovn og elvarme.
Men det er da et problem der kan løses, det kræver jo blot en investering i et vandbåret system, som i vore dage jo ikke er store klumsede galvaniserede jernrør.
Det kan faktisk laves med tyndere plastovertrukket kobber rør der er skjult i fodpanelerne.
dr_schlemer
dr_schlemer Trådstarter
0 8355
tja - det er selvf rigtig nok. Men det koster vel boksen, hvis man ikke selv er VVS-mand.

113m2+65m2 med føring af rør samt opstilling af radiatorer, pumpe samt et fyr el varmepumpe-system løber nemt op i 150.000,-
Annonce
Annonce
Hej, kan du ikke lade den ene sidde nedenunder som nu og så sætte den anden til oppe oven på?? Nedenunder skal du vel ikke bruge den store varme i soveværelset? og entreen få jo lidt gennem døren, men den behøver vel heller ikke være så varm som stue og værelser? Er ikke så meget inde i de varmepumper, men som en af de andre skriver i indlægget så kan de måske godt komme til at modarbejde hinanden når de hænger så tæt??
dr_schlemer
dr_schlemer Trådstarter
0 8355
det kan godt være, at en evt. 2'er burde sidde ovenpå - f.eks. på stuevæggen ud mod trappen.
søk
søk
0 4100
Kan altså ikke se hvorfor de 2 eller 3 varmepumper skulle modarbejde hinanden.. Alle døre åbne og stil dem på varmefunktion, så køre det, har selv samme løsning i et hus på 182 m2 og et samlet strømforbrug på ca. 25000.-
Det skal lige nævnes at jeg har ca. 2000 liter akvarie vand kørende med pumper og varme, samt 4 hjemmeboende børn med hver deres pc, tv og hvad der ellers køre i døgndrift nærmest, en opvasker der køre dagligt og vaskemaskine og tørretumbler der køre med jævne mellemrum.
Jeg ville ikke være i tvivl, 2 varmepumper op, frem for et vandbårende anlæg. Husk fagmanden, ham kan du jo altid drive til ansvar
dr_schlemer
dr_schlemer Trådstarter
0 8355
Hmm... Overvejer stadig om en ekstra luft-luft varmepumpe er det rette... Lidt svært at få ordentlig varme i værelse (stuen) samt værelse og disp rum (1. etage). Det kræver jo at dørene står åbne, eller at der etableres et mere seriøst varmeflytningsanlæg.

Gad vide, hvor dyrt det ville være at etablere billige synlige varmerør, 10 radiatorer samt et pillefyr i staldbygningen 5m fra husets hjørne.
Der er yderligere 7 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

 1. Hjælp.. gode råd til niveau forskelle i gulv efter renovering
  Lav-Hus (4 svar)
 2. Varmepumpe (Bilka), igen, igen
  Lav-Hus (281 svar)
 3. Varmepumpe placering
  Fyr og opvarmning (22 svar)
 4. To Indedele til Luft/Luft Varmepumpe
  Fyr og opvarmning (2 svar)
 5. Luftbåren gulvvarme ???
  Lav-Hus (13 svar)
 6. Varmepumpe luft/luft
  Grøn energi og sparetips (10 svar)
 7. Erfaringer med multisplit varmepumper?
  Fyr og opvarmning (3 svar)
 8. Er i glade for stue på 1. sal????
  Lav-Hus (14 svar)
 9. Elvarme --> ?
  Lav-Hus (4 svar)
 10. Valg af varmepumpe!?
  Fyr og opvarmning (3 svar)

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her